23948sdkhjf

UGENS LEDER Til lykke, Emil

Man kan komme langt med en uddannelse som mekaniker - som Emil Pielak fra Esbjerg er beviset på. Han har netop åbnet sit eget autoværksted.

AUTIG MED SINE godt 100 medlemmer blandt danske producenter og grossister i autobranchen – blandt dem fx Nissens, FTZ og Carl Christensen - går nu aktivt ind i jagten på at få flere unge til at gå ind i et håndværksfag - og selvfølgelig især ind i mekanikerbranchen.

DET ER DEN ene af de to bedste nyheder i denne uge.

AUTIG MELDER UD, at den kommende kampagne skal favne bredere end hidtidige kampagner for på den måde at sikre større effektivitet. Blandt andre tiltag er især kampagnen Tun Din Fremtid og dertil bl.a. Dansk Bilbrancheråds indsats med lærlinge-teamet i dansk motorsport. Videre har der hen over vinteren været godt med blæst omkring Ballerup Kommunes såkaldte Mini Skills, hvor folkeskoleelever fra hele kommunen kom ud at prøve den virkelige virkelighed – inkl. at banke buler ud på en godt molesteret bildør.

DERMED ER DER nu næsten dobbelt op på den aktive indsats fra den danske autobranche. På den måde øges mulighederne for, at de mange løfter og skåltaler fra regeringens side rent faktisk kan omsættes til det, det handler om: At flere vitterligt går mekanikervejen.

OPTAGET PÅ DE tekniske skoler har også i dette forår været foruroligende lavt – på trods af statsministerens løfter om, at erhvervsuddannelserne står øverst på hendes to-do-liste.

AT MEKANIKERVEJEN VITTERLIGT kan føre én langt, beviser Emil Pielak fra Esbjerg. Efter mekanikeruddannelsen og de første år på værksteder blev han souschef på et Quickpoint-værksted. Og derfra var vejen kort – i en alder af bare 25 år kan han nu kalde sig værkstedsejer. Det er den anden af de to bedste nyheder i denne uge.

TIL LYKKE EMIL!

 

Og derfra var vejen kort – i en alder af bare 25 år kan han nu kalde sig værkstedsejer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156