23948sdkhjf

Ildsjæl i reservedelsbranchen er død

Henrik Akselbo, en IT-pioner i den danske autobranche, sov ind natten til 25 maj. Han blev 53 år gammel.

NEKROLOG Dansk Auto IT har indsendt følgende:

I 2002 ringede Henrik Akselbo til direktør for Auto IT, Claus Nyboe og fortalte, at han havde en god idé.

”Nu må du ikke knalde røret på,” startede han med at sige. Henriks idé var at krydse bilens typegodkendelsesnummer med TecDocs katalogsystem. Det betyder konkret, at man kan slå en bils registreringsnummer op og få de rigtige reservedele. Henriks idé satte standarden, som nu bruges bredt i branchen, også hos Triscan, hvor Henrik var ansat dengang og 18 år frem, indtil han blev ansat af Claus Nyboe hos netop Auto IT, i dataafdelingen, hvor han var indtil sin alt for tidlige død.

Det var typisk for Henrik at få gode idéer, og han huskes som en ildsjæl, der havde en begejstring og en entusiasme som ingen anden på sit område. Man kunne kun beundre den ild, som brændte i ham, noget som forplantede sig i hele autobranchen, især hos grossisterne, hvor han havde en lang fortid.

Ivrig motorsportsentusiast

Henrik blev født på Vissenbjerg, Fyns højeste punkt. Her fandt han sin hustru, hvis firma fusionerede til Vejle, og derfor flyttede familien i sin tid til Hornsyld, der lå tæt på.

Byen oplevede, at det ikke kun var professionelt, at Henrik spredte sin ivrige entusiasme. Han arbejdede frivilligt, overalt han kunne. Som fx da han stod for sin bys webside eller byens blad, Hornsyldbladet, han selv opfandt, skrev og fik trykt.

Engagementet med hjemmesiden blev i 2008 hædret, hvor han blev kåret til Årets Hornsyld-borger, og derfor endte han på forsiden af eget blad. Han gik naturligvis op i biler og var en ivrig motorsportsentusiast, men også lokalsporten og især håndbold stod hans hjerte nært. Derfor var han også et kendt ansigt i den lokale håndboldklub, hvor han hjalp til både praktisk og som holdleder.

Henrik Akselbo fik konstateret spiserørskræft og trods sin positive tilgang til sin sygdom, måtte han give op overfor de mange komplikationer, der opstod i halen af behandlingen. Henrik Akselbo havde familien ved sin side, da han sov ind natten til 25 maj. Han blev 53 år gammel.

På vegne af Autig og Auto IT takker vi Henrik for hans tid i virksomheden og hans entusiastiske sind, som smittede af på alle, han mødte på sin vej.

Æret være hans minde.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125