23948sdkhjf

Dødsfald: Preben Kjær

Onsdag døde Preben Kjær, der var direktør for AutoBranchen Danmark (DAF) i perioden fra 1992 til 2010, efter flere års sygdom.

En af autobranchens helt store skikkelser er her ikke mere. Preben Kjær direktør for AutoBranchen Danmark (DAF) i perioden fra 1992 til 2010, døde onsdag efter længere tids sygdom. Han blev 81 år.

Preben Kjærs erhvervskarriere kan groft sagt inddeles i tre store blokke: Falck, SAS og brancheorganisationen Danmarks Automobilforhandler Forening (DAF), der i dag er AutoBranchen Danmark. Desuden blev Preben Kjær landskendt, da kan i Trafikradioen på P3 hver fredag orienterede lytterne om trafiksituationen.

Læs interview med Preben Kjær, da han gik på pension i 2010.

I 1992 skiftede han til Danmarks Automobilforhandler Forening (D.A.F.), hvor han ved pensioneringen i 2010 var administrerende direktør.

Kjær – den ukuelige

Her var han en markant brancheaktør, som gik under tilnavnet Kjær – den ukuelige og sammen med den lige så markante formand Allan Meiniche gjorde bilforhandlerorganisationen til en vigtig stemme i den danske samfundsdebat.

Ved Preben Kjærs afskedsreception i oktober 2010 gav Allan Meiniche den afgående direktør bl.a. disse ord med på vejen:

”Preben Kjær er mere end nogen ekspert i kommunikation og PR – for eksempel udsagnet: Bilforhandlerne kan ikke kues. De finder bare på andre måder at drive forretning på. Og det gør vi så, sagde Allan Meiniche og tilføjede: Tusind tak for en fremragende indsats for vor organisation med dit motto: Hellere deltage i fremtiden end klage over fortiden.”

Sammen med sin hustru: Lis Kjær boede Preben Kjær i Store Heddinge på Stevns.

Preben Kjær bisættes fredag den 23/9 klokken 14 fra Skt. Katharina Kirke i Store Heddinge. Familien meddeler, at alle, der kendte Preben, er velkomne.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141