23948sdkhjf

Ford-Ib fra Stevns er død

Ib Nielsen også kendt som Ford-Ib, ejede og driftede i en menneskealder den største bilforhandler-virksomhed på Stevns, Stevns Motor Co. i i Store Heddinge på Sjælland, hvor man kunne købe nye og brugte biler, sælge sin egen bil, billeje og leasing var også en mulighed, og så var der holdet af mekanikere, som stod klar til at reparere motoren, udbedre buler, rustbeskytte med mere.

Virksomheden beskæftigede på et tidspunkt 36 medarbejdere. Mandag sov han stille ind i en alder af 92 år. Det skriver sn.dk

Ib Nielsen købte lokalerne i kompagniskab med Carl Johan Mortensen i 1961. Ib Nielsen, der selv var blevet ansat som bogholder i firmaet i 1954, var i virksomheden i 48 år – heraf 32 år som ejer.

Stevns Motor Co. udgav i en periode sin egen avis, og i februar 1980-udgaven kan man blandt andet læse, at virksomheden beskæftigede 32 mennesker, »som alle er dus – også med bilerne«, som der stod i artiklen på forsiden. Af de 32 ansatte var konstant mellem syv og ni lærlinge, unge mennesker fordelt på bilværkstedet, pladeværkstedet, reservedelsafdelingen og kontoret.

Men helt tilbage i 1948 etablerede amerikanske Ford sig i Store Heddinge med bilsalg og værksted, som de første år hovedsageligt solgte traktorer og kun få biler til borgerne på Stevns.

i 1993 blev I/S Stevns Motor Co. opkøbt af Jacobil, der i 2012 valgte at lukke ned for alle aktiviteter i Store Heddinge.

I dag er det supermarkedskæden Aldi, der bebor de tidligere biludstillingslokaler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094