23948sdkhjf

Lavprisdæk vil være high-end

Et nyt støjsvagt dæk fra koreanske Kumho bliver standardmonteret på Årets Bil - ligeså koreanske Kia.

DÆKVALG Det er ikke så ofte, vi hører nyt fra den koreanske dækproducent Kumho, der herhjemme fik Ovethi som eneimportør af sine personvognsdæk for to år siden. Nu fortæller importøren med stolthed, at dækket Ecsta PS71 bliver standardmonteret på alle Kia EV6 elbiler – altså den bil, der blev kåret som Årets bil 2022 i både Danmark og Europa. Så det er PR for Kumho-dæk, der batter.

Når den populære og prisvindende bil fremover forlader samlebåndet på fabrikken, vil den være monteret med enten Kumhos højtydende dæk Ecsta PS71 eller helårsdækket Crugen HP71 i størrelse 235/55R/19. Kumho og KIA har nemlig indgået en OE-aftale, der er blot én af flere i Kumhos ordrebog her på det seneste.

Lydabsorberende dæk-teknologi

Ecsta PS71 udmærker sig, ifølge importøren, ved at udvise væsentlig mindre resonansstøj end standardprodukter, hvilket skyldes Kumhos patenterede lydabsorberende teknologi, K-Silent. Mogens Petersen, der er salgschef for dæk til personvogne, varevogne og 4x4 hos Ovethi – Dansk Dæk Service, fortæller om teknologien:

- K-Silent-systemet virker på den måde, at det optimerer formen og egenskaberne af polyuretanskummet, der er placeret inde i dækket. Dette resulterer i en markant reduktion af luftvibrationerne, som dækket genererer under kontakt med vejbanen. Og derved hører man ikke meget fra hverken bilen eller dækkene, når man kører.

At Kumho har udviklet disse dæk med lav resonansstøj til KIA EV6’eren, demonstrerer firmaets evne til at være fremsynede og med i front rent teknologisk Mogens Petersen, salgschef, Ovethi

Kumho udviklede K-Silent-systemet i 2014 og har patenter på det i både hjemlandet Korea og andre lande rundt om i verden. Både Ecsta PS71 og Crugen HP71 har derudover andre fremtrædende egenskaber, der gør dem ideelle til elbiler, herunder lav rullemodstand, stærk anti-slid ydeevne og godt vejgreb.

Fremsynet kvalitet til elbiler

- At Kumho har udviklet disse dæk med lav resonansstøj til KIA EV6’eren, demonstrerer firmaets evne til at være fremsynede og med i front rent teknologisk. Det tyder kraftigt på, at Kumho fortsat vil udvikle topmoderne dæk til segmentet af elbiler, så vi også i fremtiden kan tilbyde vores kunder den bedst mulige kvalitet og sikkerhed med dæk fra den koreanske dækproducent til elbilerne, siger Mogens Petersen.

Meget for pengene

Ovethi har i en årrække været officiel importør og distributør af Kumho-dæk til lastbiler.

- Kumho-dækkene er et solidt supplement til vores brede udvalg af personbilsdæk, og de passer rigtig godt ind i vores stærke sortiment i segmentet ’mest-for-pengene’. Kumhos attraktive program giver slutbrugeren et kvalitetsdæk - og autoværkstederne et stærkt produkt på hylderne, som giver positiv respons fra deres kunder og på bundlinjen, sagde Mogens Petersen, da Ovethi blev importør af personvognsdæk og til varebiler og SUV’er i 2020.

Også til top-motorsport

Kumho er med i front, når det gælder udvikling og teknologi og har således forskningsfaciliteter i Korea, USA og England. Kumho leverer i øvrigt også dæk til Formel 3 og har tilmed udviklet et dæk til Formel 1, og deres racer- og rallydæk præsterer på niveau med de mere etablerede producenters dæk, oplyser Ovethi.

Foruden Kia er Volkswagen, Audi og Chevrolet blandt de bilproducenter, der har valgt at bruge Kumhos dæk som originalt tilbehør til deres biler.

kile

Om Ovethi

Ovethi - Dansk Dæk Service blev grundlagt i 1954  i Seden nær Odense og beskæftiger i dag godt 70 medarbejdere, fordelt på koncernens 10 afdelinger over hele landet. Virksomheden importerer og markedsfører alle anerkendte kvalitetsmærker inden for dæk, fælge og hjul til alle formål. Til person-, vare- og lastvogne, entreprenør samt landbrug, industritrucks og andre specialmaskiner – en gros såvel som detail. Virksomheden er lagerførende inden for så godt som alle typer dæk og dækker hele landet via et net af butikker, servicepartnere og rullende serviceværksteder. Samt driver de to webshops dæk.dk til private og firmaer foruden b2b.ovethi.dk til forhandlere.

Om Kumho

Kumho blev etableret i 1960 og har cirka 5000 medarbejdere. Kumho er dermed en af verdens ti største dækproducenter og producerer årligt cirka 68 millioner dæk på sine fabrikker i Kina, Korea og Vietnam til personbiler, SUV’er, varevogne og lastbiler til 180 lande over hele kloden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094