23948sdkhjf

UGENS LEDER Første skridt til løsning af autolakerernes akutte problem

Ingen har glæde af, at mange autolakererer tvinges til at lukke - selvfølgelig ikke lakererne, men heller ikke forsikringsselskaberne. Derfor må der hurtigt findes en løsning på det akutte problem autolakererne står i. Hvordan foreslår Motor-magasinets chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder.

LEDER

AT VÆRKSTEDER OG forsikringsselskaber er uenige om prisen på reparationsarbejde ved alle - vi ved jo også, at de ofte skændes åbenlyst. Men nu er det på høje tid at komme til bordet og finde enighed, der kan forhindre masselukning blandt autolakerere.

EN DIREKTE FØLGE af Ruslands invasion af Ukraine er bl.a., at priserne på naturgas er eksploderet. Ja, der risiko for, at leverancerne af politiske grunde helt holder op. Det har sat mange virksomheder i den danske autobranche under pres - især autolakererne. Det frygtes, at op mod halvdelen af lakererne vil gå konkurs.

DET MÅ FORHINDRES. Først og fremmest på grund af de menneskelige omkostninger for ejere og ansatte. Men i øvrigt også for forsikringsselskaberne.

HVIS DET VITTERLIGT kommer til en halvering af lakererbranchen vil konkurrencen falde og alt andet lige vil priserne stige. Og det kan forsikringsselskaberne ikke være interesserede i. Og heller ikke bilejerne, der jo, når alt kommer til alt, er de eneste til at betale.

I BRANCHEN PEGER mange på, at forsikringsselskaberne må betale mere for værksteders og autolakereres arbejde bl.a. med henvisning til forsikringsselskabernes høje indtjening. Forsikringsselskabernes fremhæver, at betalingen allerede er hævet - så sent som i februar.

LIGE NU ER privatbilismen under pres på grund af utrygheden som følge af krig i Europa, meget høje priser på brændstof og elektricitet, for slet ikke at tale om, at man måske slet ikke kan få en ny bil, fordi mange samlebånd holder stille. Måske man skulle tage cyklen eller toget?

DERFOR ER DER grund til, at værksteder og forsikringsselskaber sætter sig til bordet nu, og finder en aftale, der holder sprøjtepistolerne i gang hos lakerer, regnskaberne på plads hos forsikringsselskaberne og fuld fart på ejernes glæde ved at eje en bil. Uden skrammer.

Artiklen er en del af temaet Krig i Ukraine.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093