23948sdkhjf

Spænd selen - 2022 bliver et skelsættende år

Bilbranchen: Øget grøn omstilling af bilparken, agentmodeller og digitalisering af bilforhandlernes forretningsgange bliver tre markante områder, som Bilbranchen i DI spår vil kendetegne 2022.

NYTÅRSUDTALELSE På trods af coronarestriktioner og leveranceproblemer slog salget af grønne biler igen rekord i det forgangne år. Henover en treårig periode har vi set en næsten eksponentiel udvikling i salget, og snart er hver anden solgte bil i Danmark en pluginhybrid- eller elbil.

Succesen skyldes både et langt højere udbud, der er skabt af EU’s krav om reduktion af bilernes CO2-udledninger, såvel som aftalen om nye bilafgifter fra 2020, der har sikret forbrugernes efterspørgsel. Agenterne kommer her i 2022 Aftalen har for første gang en langsigtet prioritering af de grønne biler, og derfor er det så afgørende i det kommende år, at der holdes fast i aftalen og ikke pilles ved afgifterne før som aftalt i 2025. Spørgsmålet om bilforhandlernes status som forhandlere eller agenter kommer også til at fylde her i 2022. Øget konkurrence, adgang til data fra biler og mere digitale bilkunder er alle grunde til, at bilproducenterne samlet set ønsker at komme tættere på slutkunderne.

Nogle bilproducenter har allerede meldt ud, at de nu foretrækker agentmodellen, andre holder fast i forhandlermodellen og enkelte vil forsøge sig med en "hybrid" mellem de to.

I Bilbranchen mener vi ikke, at en rolle som agent er hverken værre eller bedre end en rolle som forhandler - det kommer an på de konkrete vilkår. Her i 2022 kommer Bilbranchen til at hjælpe vores medlemmer med at sikre, at de fremtidige kontrakter giver dem fair og ordentlige vilkår for at kunne drive en sund forretning, uanset hvilken forretningsmodel, de enkelte bilproducenter satser på.

Fokus på digitalisering

Endelig ønsker Bilbranchen her i 2022 at fortsætte sit fokus på digitalisering og ruller derfor en række kursustilbud ud om RPA (Robotic Process Automation). Formålet er at sætte medlemmerne i stand til at reducere mange omkostninger ved at automatisere de helt ’simple’ og gentagne administrative processer, som i dag håndteres manuelt - eksempelvis vognfakturering og rykkerprocedurer. Der tilrettelægges både kurser, som er målrettet ledere med indblik i forretningsgangene, og kurser målrettet de IT-kyndige i virksomheden. Det hele skydes afsted med et introduktionswebinar for alle medlemmer i februar.

Vi glæder os i Bilbranchen til at komme i gang med arbejdet og ønsker medlemmer og samarbejdspartnere et godt og lykkebringende 2022.

Artiklen er en del af temaet Nytårsudtalelser 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125