23948sdkhjf

Skal din virksomhed have en grønnere profil?

Fristads lancerer nu verdens første miljødeklareret arbejdstøjskollektion. Alle produkter i Fristads Green-kollektionen er produceret med tanke på bæredygtighed, og den miljømæssige påvirkning af hvert produkt måles og dokumenteres med en nyudviklet miljøvaredeklaration.

Hos Fristads er vi trukket i de bæredygtige arbejdsbukser og nu kan du gøre det samme, for med Fristads Green kan du bære miljødeklareret arbejdstøj hele året. Fristads Green er nemlig verdens første miljødeklareret arbejdstøjskollektion, og den er karakteriseret af miljøvenlig tænkning og innovative løsninger i hele produktionskæden for at sikre minimal belastning af miljøet.

Kollektionen er udviklet, fordi vi hos Fristads ønsker at gå forrest i kampen for at mindske miljøbelastningen i produktion af arbejdstøj, og derfor er alle produkterne i vores Fristads Green-kollektion produceret med tanke på bæredygtighed. Det betyder blandt andet, at der er valgt miljørigtige materialer, at vandforbruget i farvningen er reduceret med 75% sammenlignet med traditionel farvning, at der genanvendes så meget som muligt, at varerne foldes, så der ikke bruges emballage til at pakke tingene ind, og så transporteres produkterne kun via skib og lastbil – ikke i de mere forurenende fly.

Hvad er en miljødeklaration, og hvorfor er det vigtigt?

Det er nemt at sige, at et produkt er produceret på en bæredygtig måde, men det giver ikke meget mening, hvis der ikke er fakta til at bakkke påstanden op. Vores nuværende Fristads Green-produkter leveres med en miljøvaredeklaration godkendt af en tredjepart. Den indeholder oplysninger om materialeindhold, vandforbrung, energiforbrug, klimapåvirkning og affaldsmaterialer fra produktion og transport af produkterne. Certificeringen er baseret på ISO 14025 og kontrolleres og verificeres ifølge kravene i det internationale EPD®-system.

Miljøvaredeklaration blev i samarbejde med statens forskningsinstitut RISE udviklet for at øge gennemsigtigheden i produktionen. Vi ønskede samtidig at give tekstilindustrien et standardiseret værktøj, der kunne måle den miljømæssige påvirkning af et tekstilprodukt på en meningsfuld og objektiv måde. Det er selvfølgelig vores mål at gøre vores eget tøj mere bæredygtigt, men også at øge bevidstheden hos producenter, leverandører og slutbrugere. Vi må stå sammen om at foretage bedre valg og ændre tekstilindustrien.

Green design og materialer

Udviklingen af en bæredygtig tøjkollektion starter i designrummet. I Fristads Green-kollektionen er hvert detalje omhyggeligt designet med henblik på at spare energi og begrænse affaldsmaterialer, der har mindre miljømæssig påvirkning end den traditionelle produktion. Fristads Green-produkterne er produceret af økologisk bomuld, genbrugspolyester og TENCEL® Lyocell, en træfiber fra sporbare kilder.

Polyesteren er certificeret ifølge global genbrugsstandard og er lavet af 100% genbrugte PET-flasker. Brug af mekanisk genbrugt polyester nedbringer energiforbruget med 45% sammenlignet med jomfru-polyester, og TENCEL® Lyocell bruger 95% mindre vand under produktionen sammenlignet med bomuld. Den økologiske bomuld i Fristads Green-kollektionen er ikke farvet for at spare på vandforbruget, og polyesteren er farvet med et farvesystem, der kaledes e.dye®. I denne innovative proces tilføjes farven til råmaterialet, før det bliver bearbejdet, hvilket reducerer vandforbruget med 75% sammenlignet med traditionel farvning.

Hvad gør Fristads Green herefter?

Vores Fristads Green-kollektion med miljøvaredeklaration har banet vejen for gennemsigtighed i en industri med hårdt brug for forandring. I 2019 vandt kollektionen den prestigefyldte Red Dot Award for bedste designkoncept, og feedbacken fra vores kunder har været overvældende positiv.

Vi har lært meget i denne proces. Under udviklingen af miljødeklarationen skulle vi selv finde mere bæredygtige designprocesser, råmaterialer og produktion, samt analysere den miljømæssige påvirkning af hvert trin i forsyningskæden. Den indsigt vi har fået fra projektet, hjælper os allerede med at forbedre den måde, vi producerer vores tøj på, og det reducerer vores påvirkning af miljøet. Men vores arbejde er langt fra færdigt. 

Der er mere bæredygtigt arbejdstøj fra Fristads på vej. Vores mål er at producere hvert eneste tekstilprodukt på en måde, der begrænser påvirkningen af miljøet. Med tiden vil vi gerne fuldende vores produktion ved at tage os af tekstilprodukter, når de ikke længere er i brug. Vi er der ikke endnu, men vi arbejder på det.

Find ud af mere om Fristads Green, og hvordan din virksomhed får en grønnere profil, ved at beregne jeres miljøpåvirkning: https://www.fristads.com/da-dk/produkt-info/koncepter/fristads-green

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125