23948sdkhjf

Under forurenet jord og bevaringsværdige huse - NCC vinder på 280 millioners opgave

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, og Frederiksberg Forsyning har fundet entreprenørerne, der skal etablere den 1,3 km lange Kalvebod Brygge Skybrudstunnel i København. 

Æren tilfalder et joint venture med NCC og den belgiske tunnelekspert SMET, som efter planen skal være færdige med skybrudstunnellen i 2026. Det skriver NCC i en pressemeddelelse. 

Opgaven har en samlet værdi svarende til 280 mio. kr. for NCC/SMET’s joint venture. NCC’s andel af opgaven ligger på omkring 220 mio. kr. 

Kalvebod Brygge Skybrudstunnel (tidligere kaldet Vesterbrotunnelen) skal være med til at sikre hovedstaden mod oversvømmelser i forbindelse med skybrud. Tunnelen er én af flere hovedvandveje i Københavns og Frederiksberg Kommuners skybrudskonkretiseringsplan og skal kunne opsamle skybrudsvand fra Frederiksberg Øst og Vesterbro og lede det videre ud i havnen. 

– Den skal beskytte værdier og sikre mod fremtidige klimaeffekter samt gøre områderne i stand til at klare skybrud, udtaler Rasmus Sielemann Christensen, adm. direktør for Frederiksberg Forsyning, i pressemeddelelsen. 

Gennem forurenet jord og under bevaringsværdige bygninger

Tunnelen får en diameter på tæt ved tre meter, cirka 1,3 km og får en kapacitet på 20 kubikmeter vand i sekundet. Dermed er den dimensioneret, så den både kan håndtere overfladevand og eventuelle skybrud. 

Tunnelen løber under 21 jernbanespor, meget tæt på metrotunneller og går gennem forurenet jord samt under adskillige bevaringsværdige i det tætte bymiljø. 

Projektet omfatter også opførelse af det der ifølge parterne bliver Skandinaviens største pumpestation, tre skakter og en ny promenade langs Kalvebod Brugge. 

Arbejdet begynder i starten af 2022 og ventes afsluttet i 2026.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203