23948sdkhjf

UGENS LEDER har svaret - at hønen kom før ægget

Det nærmest filosofiske spørgsmål om hønen kom før ægget har mange omskrevet til spørgsmålet om elbilen kom før ladestanderne. Efter denne uge ved vi det, mener Motor-magasinets redaktør Flemming Haslund.

LEDER

DET GAMLE SPØRGSMÅL er jo, om hønen kom før ægget. Eller omvendt. Mange har oversat mundheldet til om elbilerne kommer før ladestanderne. Eller omvendt.

MEN MED DE seneste måneders salg af elektriske biler og med legeringens række af lovforslag for det kommende folketingsår er sagen elbiler og ladestandere klar: Først gik der hul på salget af elbiler - og nu kommer ladestanderne for alvor.

SÅLEDES VIL TRANSPORTMINISTER Benny Engelbrecht fremlægge en række lovforslag, der alle handler om ladestandere. Målet er klart at få antallet af ladestandere op hurtigt, således at mangel på muligheder for at få sin elbil ladet op ikke ender med at blive en bremse for at regeringens ønske om udbredelse af denne type bil.

BENNY ENGELBRECHT VIL foreslå, at der åbnes for et samarbejde mellem kommuner og private om opstilling af ladestandere. Af lovforslaget fremgår det, at strøm til elbiler skal udbydes til hvad Engelbrecht betegner som en "rimelig pris." Videre skal udbydere forpligtes til at tilbyde en roamingordning, så en ladebrik fra ét firma kan betale for opladning hos andre.

MED TIL YDERLIGERE at bane vejen for elbiler er et forslag fra skatteminister Morten Bødskov - skattefri carport-opladning er på vej. Bødskov ser for sig, at ladestandere, som opstilles på selvstændigt erhvervsdrivendes bopæl, skal fritages for beskatning i forbindelse med firmabilordningen.

I SAMME RETNING mod trafik med lavere CO2-udslip er et forslag fra miljøminister Lea Wermelin. Hun vil i januar fremsætte et lovslag, der vil kunne udvide miljøzonerne i København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg til også at gælde dieseldrevne personbiler.

ALT I ALT: Like it or not. Elbilerne er her for at blive - mange kunder både ønsker og køber en elbil. Og lovgivningen vil få udbredelsen af elbiler til at accelerere yderligere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096