23948sdkhjf

UGENS LEDER Det historiske bilsalg

De danske elbilsalg boomer lige nu - og det vil bare fortsætte og fortsætte, forudser Motor-magasinets Flemming Haslund

LEDER

LIGE NU BØR alle i den samlede autobranche have blikket stift rettet mod ét tal: Tallet 20.

TALLET 20 REFERERER til antallet af solgte elbiler i august måned i år. 20 procent - og det er altså egentlige elbiler. Dertil kommer så plugin-hybriderne, og det er så 20 oveni. Så i alt 40 procent med ledning.

EN RÆKKE IMPORTØRER og forhandlere har de seneste måneder jublet over det danske salg af elbiler. Men indtil august har der været en del Peter og ulven over lovsangen. Således skrev jeg her på lederpladsen for en måned siden, at der var grund til at skrue ned for retorikken - for i juli var det ellers så højtbesungne elbilsalg rent faktisk kun ti procent. Men så kom august-tallene.

DER ER LIGE nu ingen grund til at tro, at udviklingen vender de kommende måneder. Tværtimod. Voxmeter har fulgt danskerens ønske om at købe elbil. Siden november 2020 er andelen, der ønsker en elbil, steget uafbrudt og var ved seneste måling den 23. august 21,4 procent.

VIDERE ER DER nu mange bestilte elbiler, der venter på at blive leveret, hvilket sker de kommende uger. Endelig øges udvalget af elbiler uge for uge understreget af de elbilnyheder, der lige nu står i spotlight på den internationale biludstilling IAA i Tyskland.

DER ER VIDERE udsigt til, at det kommende kommunalvalg bliver et miljøvalg. Det understreger viljen til og ønsket om en grøn omstilling i samfundet - altså blandt bilkøberne - og her holder en elbil forrest for mange.

DERFOR OPLEVER VI lige nu et historisk bilsalg. Det er lige nu, den grønne omstilling på fire hjul sker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125