23948sdkhjf

Lysteknologi fra Hella til BMW

Første introduktion af Matrix LED-forlygter med den mest moderne forlygteteknologi fra den tyske eftermarkedsaktør.

OPLYSNING Tyske Hella fortsætter med at udvikle digitaliseringen af lysteknologi inden for den automotive industri og udstyrer nu en af BMW’s vigtigste modeller - 5-serie - med moderne forlygteteknologi.

Den kendte leverandør til det automotive eftermarked har dermed for første gang introduceret adaptive matrix LED forlygter i serieproduktionen hos BMW Group. Til premium-modellerne har Hella også integreret en laserlyskilde til den blændfrie fjernlysfunktion bl.a. i den nye BMW 5-serie.

Dynamiske lysfunktioner

Lyssignaturer bidrager væsentligt til et køretøjs udseende. Smalle forlygter understøtter for eksempel et dynamisk og sportsligt udtryk. Med dette i tankerne har Hella integreret forlygter med Bi-LED-moduler og et U-formet kørelys i den seneste generation af BMW 5-serien. De adaptive LED-forlygter har derimod et L-formet kørelys og HELLA har til denne variant udviklet et LED-matrixmodul med tolv kanaler, der muliggør dynamiske lysfunktioner.

Præcis lysfordeling

De individuelt styrbare matrixelementer producerer en ekstremt præcis og meget variabel lysfordeling til belysning af vejen og sikrer stor synlighed i mørket. Matrixteknologi muliggør også maskering af fjernlyset, så med- og modkørende trafik ikke blændes. Dette kan styres via den blændfrie fjernlysassistent; BMW Selective Beam, der forsyner forlygterne med fjernlys, selv når andre køretøjer er inden for forlygternes belysningsområde.

Premium laserlyskilde

På topmodellerne med laserlys har Hella, ud over LED-matrixmodulet, integreret en dynamisk laser i forlygten. Dette er også aktivt og udvider området, der allerede er oplyst af nærlys. På denne måde understøtter den det typiske lysområde for nærlys og reducerer stadig blænding af andre trafikanter. Et karakteristisk blåt designelement i forlygten indikerer premium udstyret med laserlyskilde. I både den adaptive LED-forlygte og laserforlygten er blinklyset en integreret del af kørelysikonerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109