23948sdkhjf

Diesel på vej ud - men en landsdel holder fast

For første gang foretrækker flere danskere el fremfor diesel - men der er store regionale forskelle.

UGENS TAL Voxmeter har kigget nærmere på, hvilken type bil, danskerne forventer at købe. Her er dødt løb mellem benzin og hybrid og for første gang foretrækkes el frem for diesel.

Skæringspunktet skete i slutningen af november sidste år og de seneste tal fra 18. december, foretrækker kun 11,8 procent af danskerne en dieselbil, mens 14,5 procent forventer at købe en ren elbil. Godt 29 procent ville vælge enten benzin eller en hybrid.

Kigger man på de enkelte regioner er det bemærkelsesværdigt, at nordjyder og københavnere har stik modsatte præferencer. I Nordjylland foretrækker 18 procent en dieselbil, mens kun 4,5 ville vælge el. I hovedstaden står der diesel på ønskesedlen for 6,9 procent af de adspurgte, mens næsten 15 procent er til ren el.

For sjællændere er andelen af diesel-tilhængere og el-tilhængere lige stor; 10.6 procent, mens såvel midtjyder som sydjyder er til diesel.

Diesel stadig i høj kurs

Samlet set var efterspørgslen på el- og dieselbiler i 2020 langtfra jævn. På trods af klimadebatten aldrig har glorificeret dieselbiler, var de alligevel, overordnet mest interessante for forbrugerne.

Der er heller ingen tvivl om, at udbuddet for brugte dieselbiler er af en helt anden størrelse. Det ændrer dog ikke på, at ved årets udgang blev den sorte energi overhalet af den grønne. Forbrugerne blinkede af, og efterspørgslen kørte grønnere ind i 2021, konkluderer Voxmeter.

Kommenter artiklen (4)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141