23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...med det værkstederne kan lære af 2020

De nøgne tal viser, at værksteds-Danmark kom gennem 2020 med et samlet tab på 4,2 procent. Men der var også en gevinst.

LEDER

DET GØR ONDT i salgslokalerne lige nu .De nøgne tal for januar viser en halvering af salget af nye biler. Det gør faktisk så ondt, at det nu også begynder at smitte af ude på værkstederne. Selv om en ny bil jo ikke skal repareres med det samme, er der direkte sammenhæng mellem omsætning i salg og på værksted.

MEN ALLEREDE INDEN her-og-nu-branden er slukket - og det bli’r den forhåbentligt for de fleste - er det afgørende at kigge videre ind i 2020’erne, og bedst på erfaringer fra sidste år. 2020 var på mange måder et kriseår, der kan gøre problemer og løsninger tydeligere.

AT 2020 BLEV et år med tilbagegang for Danmarks autoværksteder står nu klart - den samlede opgørelse fra Danmarks Statistik viser minus 4,2 procent for værkstederne. Men tallet dækker over både langt større tilbagegang og regulær fremgang adskillige steder.

FORKLARINGERNE ER UTVIVLSOMT mange forskellige; men ét går igen hos alle, der har fremgang: Digitaliseringen. At kunne lede efter et godt tilbud på nettet. At kunne spørge ind til tilbuddet på nettet. At få svar på nettet. Og at kunne bestille og betale på nettet.

OG DERMED KUNNE gøre det hele udenfor almindelig arbejdstid, hvis det nu er smartest.

DET ER FORKLARINGEN, jeg hører igen og igen fra mange forskellige typer virksomheder blandt værksteder. Det er digitalt.

SÅ TIL ALLE, der kun har en hjemmeside, og måske et eller andet på Facebook: Så er det nu, det egentlige digitale trin ind i 2020’erne skal tages. Derefter er det så tid til at planlægge den første elbil på værkstedet. Eller ligefrem det første rykind. For det er først og fremmest i den elektriske retning, alt peger - og Ikke bare i salgslokalerne - for efter dem kommer værkstederne.

NÆSTE GANG MED modsat fortegn af lige nu, hvor tomme salgslokaler er på vej til at resultere i tomme værksteder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125