23948sdkhjf

Vækstfond politianmelder ledelsen i konkursramte Scanleasing

Vækstfonden, der var en af de største kreditorer til konkursramte Scanleasing, har anmeldt den tidligere ledelse for at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

KONKURS Kolding: den spektakulære konkurs i Scanleasing bliver nu også til en politisag efter, at Vækstfonden har anmeldt den tidligere ledelse til politiet. Det skriver Jydske Vestkysten

Det sker, da Vækstfonden mistænker selskabet for i strid med lov om Vækstfonden bevidst at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

- Vækstfonden har valgt at politianmelde ledelsen i Scanleasing Danmark A/S. Det er meget sjældent, at vi er nødsaget til at skride til politianmeldelse, men i denne sag, er det vores opfattelse, at det har været nødvendigt, siger Kommunikations- og pressechef i Vækstfonden Charlie Stjerneklar i en pressemeddelelse.

Vækstfonden skriver videre, at man på nuværende tidspunkt af respekt for den igangværende konkursbehandling ikke udtaler sig yderligere om sagen, men vil afvente kuratorernes redegørelser om forløbet af bobehandlingen.

Vækstfonden er statens finansieringsfond, der i partnerskab med banker og private investorer fra ind- og udland hjælper lovende virksomheder på vej.

Ringkjøbing Landbobank og Vækstfonden er blandt de to største kreditorer i det konkursramte selskab. Da konkursen ramte, havde Scanleasing omkring 1.000 biler på gaden.

Kravene mod konkursboet efter Scanleasing er på nuværende tidspunkt på 256 millioner kroner. Ifølge Jyllands-Posten har Vækstfonden 32 millioner kroner i klemme.

De finansielle kreditorer, der tæller Ringkøbing Landbobank og Vækstfonden, har virksomhedspant, så de står først i rækken, når regnskabet skal gøres op. Samlet har de pant for 245 millioner kroner i den konkursramte virksomhed, oplyser Jydske Vestkysten.

Det konkursramte selskab var ejet af Peter Larsen, der kort efter konkursen blev erklæret personligt konkurs. Samlet er der rejst krav mod ham personligt for 195 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112