23948sdkhjf

Motorstyrelsen klar med bil-app

App’en Ejerskifte skal gøre det hurtigere og mere sikkert at handle med biler.

PRIVATSALG Motorstyrelsen er klar med ny app, Ejerskifte, der gør det muligt for private at foretage omregistrering af biler på få minutter via telefonen. Appen gør det markant lettere og sikrere at handle med biler. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

- Der bliver foretaget flere end 200.000 bilhandler mellem private borgere om året, og tidligere har det været forbundet med en vis utryghed at handle med bil. Appen Ejerskifte fjerner usikkerheden, og det er altså bare meget lettere for både køber og sælger, at de kan stå sammen og foretage ejerskiftet på få minutter, siger Jørgen Rasmussen, direktør i Motorstyrelsen.

Motorstyrelsen oplyser, at det er købers ansvar at foretage et ejerskifte i Motorregistret, hvor fristen for omregistrering er tre uger. Det har bekymret mange sælgere, for så længe ejerskiftet ikke er gennemført, skal deres forsikringer dække eventuelle skader, som bliver foretaget af køber, og sælger får tilsendt en eventuel fartbøde eller p-afgift. De problemer opstår ikke, hvis man bruger den nye app. I appen foregår omregistrering og valg af forsikringsselskab med det samme, og køber kan desuden få oplyst, om der er restgæld i køretøjet.

- Vi er meget glade for at kunne hjælpe de mange tusinde danskere, der hvert år handler bil med en anden privatperson. Vi har lagt stor vægt på, at appen er let at bruge, og at sikkerheden er i top, og vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger fra de borgere, der allerede har anvendt Ejerskifte," siger direktør Jørgen Rasmussen fra Motorstyrelsen om appen, som er udviklet af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Ejerskifte hvert 3,6. år

Rasmus Billeschou Krath, der er Forretningsudviklingsdirektør hos Bilhandel, der også har udviklet en digital løsning, Nembilhandel.dk, til handel mellem private er positiv over for Motorstyrelsens tiltag.

- Generelt mener jeg at de offentlige skal sikre at integrationen med befolkningen skal leveres så nemt som overhovedet muligt, så overordnet har vi ikke et problem med at det offentlige laver apps, siger han og fortsætter:

- Så kan man diskutere om en app er det rette medie for dem at fokusere på i forhold til ejerskifte, i gennemsnit skifter vi biler hvert 3,6 år, så behovet for en app kun til at lave ejerskifte er for langt de fleste ikke nødvendigt.

Han mener, at det offentliges side skulle nøjes med at give god og stabil adgang til systemet så private udbyder kan tænke det ind i deres løsninger-

- Motorstyrelsen kunne med fordel have brugt flere kræfter på at forbedre deres services omkring Motorregisteret og adgang til data, da det vil have en større effekt for langt flere danskere end en app til ejerskifte, specielt når der allerede findes løsninger der kan det - bare bedre, lyder det fra Rasmus Billeschou Krath.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187