23948sdkhjf

Circle K opstiller superladere

20 ladestationer skal være klar i 2021, De tre første allerede i december

INFRASTRUKTUR Fra december begynder Circle K opsætningen af 20 superladestandere med kapacitet på 300 kW, der hver har to ladestik á 150 kW. Det skriver finans.dk.

Den canadisk ejede benzinkæde har hentet inspiration og viden fra Norge, hvor kæden allerede har investeret massivt i infrastruktur til elbiler.

København, Aalborg og Aarhu bliver de første steder, hvor der opsættes Circle K-ladestandere, I løbet af foråret 2021 opsættes der flere - og alle 20 ladestandere forventes at være klar til kunderne i september 2022.

- Vi tror på, at den bedste måde at udbrede en elbilkultur er, at der skal være tilgængelighed. Vi vil gerne være drivkraften i den grønne omstilling, men selvfølgelig giver det mening forretningsmæssigt. Det kan vi se fra Norge, hvor elbilen er meget mere udbredt, siger Dennis Bylov Dalgaard, kommunikationschef hos Circle K, til avisen.

Samlet set kommer kæden til at investere et trecifret millionbeløb i grøn omstilling. Men det er ikke bare ladestandere; det inkluderer også andre former for grønne drivmidler til transportsektoren. Eksempelvis såkaldte VE-brændsler som Power-to-X. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125