23948sdkhjf

Plugin hybridbil kåret til årets firmabil

For første gange nogensinde bliver en hybridbil - Peugeot 508, kåret til årets firmabil.

KÅRING Også blandt firmabiler er der fokus på det grønne. Således var tre ud af fire biler i opløbet til titlen som årets firmabil plugin hybridbiler. Og den samlede vinder blev da også en plugin hybrid, nemlig Peugeot 508.

- Det var et tæt løb mellem de fire biler, som nåede finalen. At det blev Plug-in-hybridbilen Peugeot 508, er fuldt fortjent. Med en beskatningsafgift på 300.000 kr, og med alt det udstyr som følger med til en Peugeot 508, er det en fænomenal bil, som vi helt sikkert vil se mere til på vejene fremover, fastslår Lars Bundgaard Trafik- og vejpolitisk ordfører i Business Danmark. Han glæder sig samtidig over at valget i år faldt på en miljørigtig bil.

- Jeg synes det er fantastisk, at årets firmabil er en hybridbil, for det er med til at sætte miljøet på dagsordenen i dette univers. Vi ved fra vores seneste firmabilsundersøgelse, at tre ud af fire faktisk vil skifte til en miljørigtig erhvervsbil, hvis forudsætningerne, såsom rækkevidde, lade-tid med videre er på plads. Og med netop en hybridbil kompenseres der for mange af de faktorer, siger Lars Bundgård. Og han tilføjer:

- Dertil skal man jo ikke undervurdere den fantastiske køreglæde, det giver, når bilen kører helt lydløst gennem skovområder eller i byen, hvor det for sidstnævnte føles som om man svæver over tagene. Firmabiler skal drive den grønne omstilling. Lars Bundgård understreger samtidig vigtigheden i, at firmabilister tuner ind på den grønne omstilling.

Stolthed hos Peugeot

Hos Peugeot Danmark er glæden stor over den ærefulde titel:

- Vi er meget stolte over at vinde Årets Firmabil 2021. Først og fremmest, fordi dette er brugernes pris og det er virkelig en blåstempling, men også fordi vi er de første til at vinde med en plug-in hybrid", fortæller direktør for Peugeot Danmark, Joakim Læbo og uddyber:

- At 508 SW plug-in hybrid er kåret til Årets Firmabil viser, at også de danskere, der bruger deres bil i professionelt øjemed, er klar til den grønne omstilling.

Regeringen var for nylig ude med en ambitiøs men ikke urealistisk målsætning om at i 2030 skulle 500.000 elbiler indgå i den samlede danske bilpark.

- Hvis vi skal nå dette mål, er det væsentligt, at firmabiler indgår i den samlede ligning. Vi ved, at langt størstedelen af firmabilerne ender på private hænder, og med regerings målsætning in mente er det væsentligt at få kickstartet processen her, fastslår Lars Bundgaard.

Vil gerne være grønne

Business Danmark har vi netop gennemført en stor undersøgelse blandt foreningens firmabilister med deltagelse af 1113 respondenter. Undersøgelsen viser, at firmabilister gerne vil skifte til en mere miljørigtig bil. At firmabilister forventer at der går mere end fire år førend de skifter til en elbil. At den største barriere for ikke at vælge firmabil er rækkevidde At det vigtigste i valg af firmabil er komfort.

Business Danmark er fagforeningen for danske sælgere og har cirka 30.000 medlemmer - mange af disse har i dag firmabil.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078