23948sdkhjf

Spotify-stifter og storbank kaster milliarder i svensk batterifabrik

Det svenske selskab Northvolt, som lover at lave verdens grønneste lithium-ion-batteri, har fået flere økonomiske muskler at rykke med.

Northvolt har netop fået en ny kapitaltilførsel på 600 mio. doller, svarende til cirka 4,4 mia. kr. Det skriver flere medier, blandt andre Finans.

Selskabet, der ses som rival til Tesla, og da også er startet af to tidligere Tesla-direktører, har tidligere i år fået indskud fra blandt andre en række danske pensionskasser, Volkswagen og BMW, som har skrevet kontrakt med Northvolt om at bruge batterierne i BMW's kommende elbiler.

Investeringerne er et led i den svenske batteriproducents plan om at etablere en batterifabrik i Sverige i 2021, og de seneste 600 mio. dollar skal endvidere bruges til at udvide R&D-arbejdet, så der kan produceres 150 GWh i Europa inden 2030.

- Vi er midt i et kapløb om at etablere produktionskapacitet i Europa, og jeg tror, ​​at de virksomheder, der er bedst til at tiltrække talent og kapital, mens de skalerer deres tegninger hurtigst, vil være de mest succesrige. Med disse partnere i verdensklasse bag os har vi skabt et solidt fundament til at fortsætte og udføre vores planer for at muliggøre produktion i stor skala af grønne batterier i Europa, udtaler Peter Carlsson, medstifter og adm. direktør for Northvolt, i en pressemeddelelse.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125