23948sdkhjf

UGENS LEDER ...om 2020, der kan blive et jubelår

Hvor kom den lige fra? spørger chefredaktør Flemming Haslund sig selv: Inden sommerferien lignede bilåret 2020 en katastrofe - nu ligner 2020 i de fleste delbrancher et godt til ligefrem rigtigt godt år.

LEDER

NEJ, JEG MENER det ikke. Jeg vil aldrig nogen sinde takke coronakrisen for noget som helst. Men der er en tankevækkende sammenhæng, der får os til at mindes det gamle mundheld, "intet er så skidt, at det ikke er godt for noget."

PRØV AT FØLGE denne række af hændelser: Corona rammer Danmark - Danmark lukkes ned - Vi må ikke rejse til udlandet - Vi bruger ikke penge på dyre udlandsrejser - Der er penge (og tid) til at købe en ny bil - Vi kører ud i sommerlandet i en ny (eller ny brugt) bil - Den skal så serviceres.

SÅ IKKE TAK til corona. Men der har hen over sommeren været en indre sammenhæng, der har været med til at holde den samlede danske autobranche i gang. Det viser det store overblik på side 8-10 i denne avis.

I ALT TI centralt placerede personer, branchedirektører, folk med fingrene i motorrummene, analytikere, forklarer, hvordan det går hos netop dem. Og med en lille undtagelse her og en anden endnu mindre undtagelse der, råber de ti som i kor, at bildanmark hen over coronasommeren 2020 kom tilbage på sporet. Og måske mere end det.

MANGE SPÅR, AT de i år rammer budgettet for 2020, der jo er lagt inden nogen kendte ordet corona - ja, nogle vurderer endda, at 2020 kan blive bedre end de og ende med at blive et rekordår. Den havde vi ikke set komme i juni og da slet ikke i marts, da Mette Frederiksen lukkede landet ned.

AT VI HER ved indgangen til andet halvår 2020 overhovedet kan tænke sådan, skyldes dybest set ét: At den danske autobranche udgøres af personer, der hurtigt kan skifte fodstilling og finde en ny og måske endda bedre måde at tjene penge på. At være omstillingsparat er et buzzword i mange sammenhænge.

DE SENESTE FEM måneder har bevist, at vi i autobranchen ikke bare siger ordet omstillingsparat - vi er i stand til også at være det.

GODT KLARET BILDANMARK!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109