23948sdkhjf

Dækproducent bruger supercomputer til at udvikle nye køreteknologier

Coronakrisen får Continental til at speede tech-udvikling op. En supercomputer er taget i brug til at komme videre.

Selv om Continental-koncernen i sit netop offentliggjorte halvårsregnskab har meddelt  besparelser på 25 pct. i kølvandet på de økonomiske styrtdyk som følge af coronakrisen, betyder det ikke, at man stopper med at investere i fremtiden.

Det understreger selskabet i en meddelelse til regnskabet. 

- Produktionen af køretøjer er pt. faldende, men transformationen af bilindustrien fortsætter ufortrødent. På den ene hånd er vi nødt til at skære helt ind til benet, men på den anden er vi nødt til fortsat at investere i udviklingen af nye teknologier, udtaler Elmar Degenhart, Continentals adm. direktør.

Bilindustriens største supercomputer

Siden starten af året har Continental sat skub i udviklingen af nye teknologier ved hjælp af en supercomputer - et ifølge ledelsen hidtil uset greb til at komme først på markedet.

Supercomputeren gør det muligt for Continentals ingeniører at processere de store mængder data, der er i spil - særligt inden for området kunstig intelligens, også kaldet AI, som bruges i udviklingen af blandt andet selvkørende biler. 

- Software er industriens oxygen, og vi forventer at kunne generere enorm profitvækst på det i fremtiden. Årsagen til det er, at der kommer flere og flere funktioner i køretøjerne," lyder det fra Elmar Degenhart.

Continental har allerede sikret sig salg på over 3 mia. euro på udviklingen af højtydende computere til moderne biler. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095