23948sdkhjf

Automekaniker udvider: Jeg vil have fem værksteder, inden jeg fylder 50 år

Steffen Thejls er ikke en mand, der hviler på laurbærrene. Den 44-årige indehaver af Østervangens Biler lidt uden for Randers driver også 30 hektar landbrug og er ved at bygge ny maskinhal.

Og så har han netop købt endnu et værksted: Kalstrup Auto i Langå. Og det stopper ikke der.

- Jeg har en plan om at komme op på fem værksteder, inden jeg bliver 50. Der er ingen fast plan endnu, jeg har ikke kig på nogen bestemte værksteder, men hvis muligheden byder sig, er jeg åben, siger han og fortsætter:

- De kommende vil jeg gerne have kører selvstændigt med en værkfører som daglig leder. Så kan jeg køre rundt mellem dem.

Kollegial snak blev til opkøb

Det var tilfældigheder, der førte til, at Steffen Thejls siden 1. juli også har stået som ejer af Kalstrup Auto. Han blev uddannet på Ejnar Kalstrups værksted for 29 år siden og lagde i forbindelse med et bilsyn i slutningen af 2019 vejen forbi sin gamle læreplads.

Læs også: Hæder til lille autoværksted

Østervangens Biler skulle til at være en del af Bosch Car Service-kæden, lige som Kalstrup Auto er det; og Steffen Thejls ville høre Ejnar Kalstrup om hans erfaringer med det.

- Så kom vi til at snakke om, at han gerne ville af med værkstedet, fordi han har gang i så mange andre ting. Og så tænkte jeg, at vi ligeså godt kunne overtage det, lyder det fra Steffen Thejls.

Sønnike overtager daglig drift

Steffen Thejls’ søn Simon har købt halvpart i Kalstrup Auto og skal stå for driften – han skal bare lige uddannes først. Simon Thejls er 19 år gammel og mangler stadig halvandet år af uddannelsen til automekaniker.

- Det var lidt af en kamp at få ham ud af sin læreplads før tid, men det lykkedes. Nu er der to svende hos Kalstrup Auto, der skal gøre ham færdig. Det er en noget anderledes måde at gøre det på, men de ved godt, at Simon ikke kommer og skal spille chef fra dag et. Han skal lære noget, understreger Steffen Thejls.

Han arvede selv Østervangens Biler i 2006 efter sin far, Arne, der stadig er aktiv på værkstedet. Hans egen læretid hos Kalstrup Auto husker Steffen Thejls stadig som ”rigtig god”.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079