23948sdkhjf

Vestager åbner sag over bekymring for pris på små varevogne

EU-Kommissionen mistænker, at en stor fusion mellem Fiat Chrysler og Peugeot kan skade konkurrencen på markedet for små varevogne.

De to selskaber meddelte i slutningen af 2019, at de havde indgået en aftale om at slå sig sammen.

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, peger på, at de to fabrikanter i forvejen er dominerende på markedet i EU-landene.

Fusionen vil pille en vigtig konkurrent ud af ligningen. Det kan koste på konkurrencen til skade for forbrugerne, fremhæver kommissæren.

- Vi vil undersøge nøje, om den foreslåede sammenlægning kan påvirke konkurrencen negativt på dette marked. Vi vil sikre en sund konkurrence for alle de personer og virksomheder, som er afhængige af varevogne til deres aktiviteter, siger Vestager i en skriftlig meddelelse.

Undersøgelsen gælder markedet for varevogne på under 3,5 ton. Bekymringen retter sig mod 14 EU-lande og Storbritannien. Danmark er ikke blandt disse lande.

De to virksomheder gav officiel besked til EU om planerne 8. maj i år.

Fra den dato havde EU-Kommissionen 25 arbejdsdage til at beslutte, om den kunne give grønt lys til fusionen. Eller om der skal åbnes en undersøgelse, da den potentielt er i strid med EU's regler for konkurrence.

Den foreløbige undersøgelse viser, at de to fabrikanter "historisk har konkurreret mod hinanden på markedet for varevogne i en række EU-lande".

EU-Kommissionen har 90 dage til at undersøge sagen til bunds. Derefter skal den komme med en afgørelse.

Fiat Chrysler (FCA), der blandt andet står bag mærkerne Fiat, Chrysler, Jeep og Alfa Romeo, er resultat af en tidligere sammenlægning af italienske Fiat og amerikanske Chrysler.

Peugeot (PCA), der står bag mærkerne Peugeot, Citroën og Opel, er fransk.

Sammenlægningen vil gøre selskabet til en af verdens største bilproducenter. Kun tre er større. Det er Volkswagen, Renault-Nissan og Toyota.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109