23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om lærlingepakken vi mangler

Der er et hel særligt område, statsminister Mette Frederiksen bør give prioritering A, mener Motor-magasinets chefredaktør Flemming Haslund.

LEDER

KÆRE METTE FREDERIKSEN, der er en bestemt gruppe, der helt er blevet overset i kampen for at bevare Danmark efter coronakrisen, nemlig lærlingene. De mænd og kvinder, der skal bære Danmark videre. Problemet er generelt, men det maser sig ikke mindst på for den firehjulede branche.

FOR LÆRLINGEMANGELEN LURER lidt inde i 2020’erne; det er slået fast igen og igen af bl.a. branchens organisationer. Allerede inden corona så vi ind i en dramatisk lærlingemangel. Og selv om vi er på vej til at klare corona, er problemet lærlingemangel ikke løst af den grund. Det kan tværtimod blivet værre, hvis du ikke griber ind nu.

HER OG NU er det svære valg for mange virksomhedsejere og beslutningstagere om det er nødvendigt at afskedige. Og hvis det er; er det så svenden eller lærlingen, det går ud over? Mange vil - forståeligt nok - være tilbøjelig til at vælge lærlingen.

OG DET ER det store problem. En af de afgørende grunde til hjælpepakker af forskellig art er jo, at der skal være forretninger og virksomheder parate til at tage imod kunder f.eks. på landets autoværksteder, i det øjeblik Danmark atter er helt åbent. Derfor skal der ikke fyres flere end højst nødvendigt.

MEN DER ER en tilsvarende problematik på lidt længere sigt. Også om nogle år, skal der være forretningen og virksomheder parate til at tage imod kunder f.eks. på landets autoværksteder. Derfor må der ikke fyres flere lærlinge end højst nødvendigt.

DERFOR ER DER behov for en hjælpepakke specielt rettet til lærlinge.

KÆRE STATSMINISTER, DER er mange, der flår i dig lige nu for at få hjælp, men gruppen lærlinge er en af dem, du må give et A på din prioriteringsliste.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157