23948sdkhjf

Firmaer i kø for at søge lønkompensation

Onsdag den 25. marts kl. 12 åbnede Erhvervsstyrelsen for ansøgninger til lønkompensationsordningen, der kan være et alternativ til at afskedige medarbejdere.

CORONA Flere timers digital kø møder ansøgere til den lønkompensation, som Folketinget har vedtaget og som der kan søges på fra onsdag 25. marts kl. 12.

Køen passerede 14.000 kort efter kl. 13.

Ordningen gælder for virksomheder, som er berørt af arbejdsmangel som følge af coronavirus. Hensigten med kompensationen til virksomhederne er, at medarbejderne kan beholde deres job og løn i en periode. Ordningen går Den går ud på, at staten betaler 75 procent af medarbejderens løn, arbejdsgiver skal betale 25 procent af lønnen, mens medarbejderen skal bruge 5 feriedage/feriefridage i perioden. Staten dækker maksimalt 23.000 kr. per måned per medarbejder. For timelønnede dækker staten op til 90 procent af lønnen eller op til 26.000 kr. om måneden per medarbejder.

Lønkompensationen kan gælde i perioden fra 9. marts til 9. juni.

Erhvervsstyrelsen forventer, at omkring 50.000 virksomheder vil bruge ordningen, der løber i perioden 9. marts til 9. juni.

Krav skal være opfyldt

Der er en række krav forbundet med at benytte ordningen som skal overholdes, bl.a. at mindst 30 procent af medarbejderne eller mindst 50 ansatte skal være fyringstruede. Det er også et krav, at virksomheder, der benytter lønkompensationsordningen ikke må afskedige medarbejdere i den periode, hvor man modtager lønkompensation.

Ordningen administreres af Erhvervsstyrelsen, derfor skal ansøgning foregå gennem deres virksomhedsportal Virksomhedsguiden. På portalen er der samlet svar på de mest stillede spørgsmål om lønkompensationsordningen.

Erhvervsstyrelsen vil ikke behandle ansøgningerne efter først til mølle-princippet.

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11