23948sdkhjf
>

Motorstyrelsen udskrev bøder

Motorstyrelsen skruede kraftigt op for målrettede kontrolaktiviteter sidste år.

KONTROL Motorstyrelsen gennemførte i 2019 fem gange så mange målrettede kontrolaktioner i trafikken sammenlignet med året før. Næsten hvert tredje køretøj skulle betale en bøde eller mere i afgift.

- Når vi kan konstatere, at næsten hver tredje af de køretøjer, vi stopper, skal betale en bøde eller mere i afgift, er det et klart signal om, at der er behov for Motorstyrelsens kontroller på de danske veje. Samtidig fortæller det os, at der er behov for endnu mere vejledning på de områder, hvor der er tvivl om reglerne, siger underdirektør Jørgen Rasmussen fra Motorstyrelsen.Det er især manglende cvr-numre og firmanavne på varebiler, der fylder i statistikken. Således var mere end halvdelen sager, hvor virksomheder ikke havde påført cvr-nummer eller firmanavn på deres varebiler - en forseelse, der resulterer i bøder til virksomhederne. På baggrund af de høje tal har Motorstyrelsen iværksat en vejledningsindsats, der fortsætter i 2020.

- Virksomhederne skal blive bedre til at få de rigtige oplysninger på siden af deres varebiler. Vi vil forsøge at gøre vores til, at vejledningsaktiviteterne kommer bredt ud, så vi kommer til at se færre af den type sager, når vi fortsætter vores kontroller i 2020, siger Jørgen Rasmussen.

Motorstyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da Skat blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag.

Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 350 medarbejdere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.093