23948sdkhjf

Ferdinand Piëch er død

Ferdinand Piech var chef hos Volkswagen fra 1993 til 2002 og var med til at gøre bilproducenten til en gigant.

DØDSFALD Den tidligere Volkswagen-chef Ferdinand Piëch, der vendte skuden for den tyske bilproducent og gjorde den til en global gigant, er død - 82 år.

Det siger hans hustru i en udtalelse mandag.

- Min mand døde pludselig og uventet den 25. august, skriver Ursula Piëch.

Udtalelsen er sendt gennem hendes advokat og bekræfter flere meldinger i tyske medier om den østrigske maskiningeniørs død.

Ursula Piëch skriver i udtalelsen, at mandens liv var "præget af en passion for biler og for de ansatte, der byggede dem".

Ferdinand Piëch stod i spidsen for Volkswagen fra 1993 til 2002.

I den tid lykkedes det for Piëch at gøre Volkswagen til en kæmpe på det globale bilmarked. Han vendte underskud til overskud, og han var samtidig manden bag en stor udvidelse, der inkluderede erhvervelsen af luksusbilmærker som Bentley, Bugatti og Lamborghini.

Efter sin tid som Volkswagen-chef blev han valgt som bestyrelsesformand.

Her sad han indtil 2015, hvor han tabte et internt opgør mod den daværende chef, Martin Winterkorn, i kølvandet på den såkaldte dieselgate.

Her kom det frem, at Volkswagen havde fiflet med software i millioner af dieselbiler verden over, så de fremstod mere miljøvenlige, end de var.

Siden dengang har Volkswagen betalt over 200 milliarder kroner som følge af sagen. Det har været til bøder, erstatninger og forlig.

Piëch var barnebarn af Ferdinand Porsche, der jo konstruerede den oprindelige Volkswagen Type 1, på dansk slet og ret "Folkevognen."

/ritzau/AFP

Kilde: /ritzau/AFP

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14