23948sdkhjf

Lydløse maskiner klarer poleringen

Mirka udvider sit sortiment af batteridrevne værktøjer og slibemaskiner til bileftermarkedet og OEM produktion.

SLANGELØST Den finske producent af slibemaskiner og eldrevne værktøjer, Mirka Ltd., har lanceret to 77 millimeter batteridrevne polermaskiner som supplement til de eksisterende 32 mm batteridrevne slibemaskiner. Med disse tilføjelser til sortimentet introducerer Mirka en komplet batteridreven løsning til klargørings- og billakeringsværksteder.

Mats Bystedt, direktør for Power Tools Portfolio hos Mirka, fortæller, hvorfor dette er så stor en omvæltning for markedet.

- Vores nye batteridrevne løsning er enestående komfortabel og effektiv - forskellen er som at sætte sig bag rattet i en ny bil efter at have kørt rundt i en gammel smadderkasse. Vores nye batteridrevne polermaskiner giver en ubesværet polering uden begrænsninger, hvor man kan bevæge sig frit og få klaret jobbet hurtigere, siger Bystedt.

Stærk motor uden kul
Poleremaskinerne er lette, ergonomiske og effektive på både omdrejningsmoment og hastighed. Mirka AROP-B er en orbital polermaskine med 12 mm udsving, mens Mirka ARP-B er en roterende poleremaskine. Mirka lover, at begge er lydsvage og har meget lav vedligeholdelse på grund af den kulfrie motor. Værktøjerne benytter enten 2,5 Ah eller 5 Ah 10,8 V udskiftelige Li-ion batterier.

Standardiseret digital proces
Hastigheden kan varieres under arbejdet, og værktøjerne har også bluetooth-opkobling, som giver ekstra muligheder for at styre arbejdsprocessen via myMirka appen. De seneste nye funktioner, såsom styring af omdrejningshastigheden og auto-stopfunktionen, findes nu til både Mirkas slibemaskiner og de nye batteridrevne poleremaskiner.

- Det er til en brøkdel at omkostningerne for en tilsvarende løsning med et trykluftsystem. Og så har vi ikke medregnet den energi, man sparer ved at bruge batteridrevne værktøjer, hvilket bringer de samlede omkostninger endnu længere ned, siger Mants Bystedt om de nye funktioner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127