23948sdkhjf

Ny regering – nye forhold for vores branche

FOLKETINGSVALG: Mette Frederiksen (S) er på vej til magten – antagelig støttet af en styrket Morten Østergaard (R). Et nyt politisk landskab, der vil få konsekvenser for vores branche. Motor-magasinets chefredaktør tegner overblikket.

ANALYSE Nyt Folketing – ny regering. Hvad betyder det for elbilerne, for registreringsafgiften, for lærlingene – for den samlede danske bilbranche.

De grønne biler; først og fremmest elbilerne: De grønne partier gik frem. Derfor er der nu yderligere politisk vilje til at få flere elbiler på de danske veje hurtigere. Hvordan helt konkret er der ikke taget stilling til.

Registreringsafgiften: Ingen i den nye regering vil tale om en lavere registreringsafgift. Og Tingets stærkeste stemme på dette område, Liberal Alliance, er stækket. Så der kommer heller intet herom fra den nye opposition.

Uddannelse: Den samlede autobranche sukker efter flere nyuddannede. Mette Frederiksen har under hele valgkampen tordnet mod besparelser på uddannelses-området. Det må betyde, at hun nu vil sikre bedre uddannelse af bl.a. lærlinge til vores branche.

Udenlandsk arbejdskraft: Det samlede billede af Danmark set udefra vil ændre sig i mere venlig retning. Det kan føre til, at de bliver lettere at sikre sig udenlandsk arbejdskraft inkl. automekanikere.

Benzin- og dieselbiler: Folketingsvalget 2019 blev et klimavalg med sejr til de grønne partier. Det vil alt andet lige betyde vanskeligere forhold for biler på benzin og diesel – den politiske vilje taler for elbiler og samtidig imod biler på flydende brændstoffer.

Kollektiv trafik: En røde regering vil arbejde for mere kollektiv trafik og dermed mod mere privatbilisme. Dertil kommer, at de planlagte investeringer i nye motorveje – herunder den stærkt omdiskuteret omfartsvej omkring Mariager – også står til at blive genforhandlet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094