23948sdkhjf

Brændselscelle-biler vil snart matche hybridbiler

Prisen på brændselscellebiler vil svare til hybridbiler inden for få år, mener Toyota.

TEKNOLOGI Ved tredje generation brændselsceller forventer Toyota, at omkostningen til brændselscelle-biler skal sammenlignes med hybridbiler. Det betyder, at brændselscellekøretøjer har et stort potentiale, sagde bilproducentens europæiske salgs- og marketingchef Matt Harrison forleden på en europæisk kongres.

Toyota sælger i øjeblikket sin første generation brændselscellebil, Mirai sedan. Anden generation er nært forestående, og tredje generation ankommer inden for et årti.

Kunderne bestemmer

Også Toyota har behov for at reducere CO2-emissionerne fra sin bil-portefølje for at imødekomme stadig hårdere EU-krav for at tackle klimaændringerne.

- Der er ingen perfekt teknologi til at løse denne opgave. Vi forbereder forskellige alternativer og vil lade kunderne bestemme, hvilken form for elektrificering, der passer dem, sagde Harrison ifølge Automotive News.

Toyota har, i kraft af sine hybridbiler, det laveste gennemsnitlige CO2 blandt bilproducenter, ifølge analyseselskabet JATO Dynamics. Toyota solgte 480.000 hybridbiler i Europa sidste år, inklusive Rusland, hvor teknologien tegner sig for 46 procent af salget. I Vesteuropa var tallet 60 procent.

Hybrider 75 procent ned

Toyota har reduceret sine omkostninger ved hybridteknologi med 75 procent siden lanceringen af den første Prius i 1997. Bilen er nu på sin fjerde generation. Toyota forventer, at næste generation hybridteknologi vil være endnu mere prisbillig. Det er i denne kontekst, at brændselscelle-biler skal konkurrere.

Den tyske leverandør Robert Bosch forventer, at brændselscellerne bliver billigere dels på grund af reduktionen af ædelmetallet platin. Fremtidige brændselsceller behøver kun samme mængde platin som en nuværende diesel-katalysator, sagde Bosch tidligere på måneden. Konsulentvirksomheden E4tech forventer, at den næste generation Toyota Mirai vil reducere platinbrug med to tredjedele. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109