23948sdkhjf

Biløkonom fandt sin rette hylde i leasingbranchen

Else-Marie Jensen, Leasing DK A/S, fylder 40 år den 27. juni og fejrer sine første 20 år i autobranchen. Her gør hun status.

STATUS Else-Marie Jensen, der netop var fyldt 20 år, startede i bilbranchen i juli 1999. Den 27. juni fylder hun 40 år, samtidig med at hun altså kan fejre 20 års jubilæum i branchen.

Else-Marie Jensen startede som biløkonom hos Autohuset Vestergaard A/S på den "gamle uddannelse" under Niels Brock i København, som dengang varede tre år.

- Jeg var den eneste pige i klassen - det var ikke altid nemt, så jeg lærte hurtigt, at hvis jeg skulle overleve i branchen, måtte jeg virkelig spænde hjelmen. I salgsafdelingen blev jeg ofte mødt med kunder, som ikke troede jeg var sælger grundet mit køn. Dengang var det ikke normalt med en pige i en bil salgsafdeling. Det er heldigvis blevet mere udbredt i dag - hvilket er fantastisk, fortæller Else-Marie Jensen.

Til Herning

- Efter et par forskellige jobs fandt jeg ud af, at leasingbranchen lige var min hylde, og jeg har nu været i den i cirka 13 år. Jeg startede som account manager i et af de større leasingselskaber og rådgav firmabils brugere om den rigtige løsning i forbindelse med valg af ny firmabil - samt rådgav virksomheder om den rigtige løsning vedrørende bilpolitik og TCO beregninger med mere, forklarer hun og fortsætter:

- Jeg var også ude at prøve lykken som hunter inden min første barsel. Jeg rykkede teltpælene op og flyttede til Herning, hvor jeg fandt et job som sælger hos Leasing DK A/S. Det er efterhånden syv år siden, og min personlige udvikling har gjort, at jeg i dag sidder som salgschef.

Liv på farten

Else-Marie Jensen har et liv på farten, stadig med mange kundebesøg og med rådgivning til den rigtige leasing-løsning.

- Men også en rolle hvor jeg som chef er med til at udvikle vores sælgere og give dem de rigtige forudsætninger med ud i tasken. Herunder også sparring, vidensdeling samt at turde gå forrest, siger hun og bemærker:

- Samtidig er indkøberne i virksomhederne også er blevet særdeles dygtige.

Udfordringer

- Jeg har prøvet mange udfordringer i min tid i branchen, for eksempel et par regeringsindgreb omkring registreringsafgifts nedsættelser, L4 samt senest WLTP med mere. Pt. er der så meget gang i el og hybrid, og jeg må indrømme, at jeg har skullet bruge lidt tid til at vænne mig til det. For hvor er lugten af benzin og diesel, når jeg tanker på tankstationerne. Men jeg har måttet indrømme, at jeg måtte ændre holdning. Om det bliver 100 procent el eller hybrid - det tror jeg ikke. Der findes så mange andre allerede testede versioner - det er der helt sikkert en masse ingeniører, der finder ud af, fortæller Else-Marie Jensen.

Det digitale univers

- Forbrugeren er gennem tiden blevet meget mere oplyste, end da jeg startede, hvor vi stod med DAF’s håndbog, når vi skulle byde på en bil. I dag ved kunden allerede, hvad bilen er værd, når de kommer til os, og har allerede hjemmefra konfigureret sit ønske til den kommende bil. Når de så har fået deres nye bil, er der app-løsninger, som fortæller alt om bilen, selv om den står stille i garagen og meget mere. Det kunne vi ikke for år tilbage, og det vi har set nu er kun de første par skridt mod et nyt digitalt univers, konstaterer hun.

Brænder for branchen

- Fremtiden er spændende - og det går stærkt. Mobilitets løsninger - at holde kunden kørende hele tiden - er meget oppe i tiden, og vi må rykke os og ofte skifte spor. Det er det, som gør, at jeg virkelig brænder for mit arbejde og branchen, og jeg håber på - at jeg har mange år i den endnu, tilføjer Else-Marie Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219