23948sdkhjf

Byræs kan sikre effektiv markedsføring

| Af Flemming Haslund | Tip redaktionen om en historie

Hold op, hvor det væltede ned med regn fredag. Men det forhindrede ikke Tom Kristensen i at være stjernen, eller mekaniker-folket i at hente grillpølser, hygge og få regulær faglig viden hos eksempelvis Würth.

EVENTMARKEDSFØRING Byløbene i Aarhus - kørt i maj og København - det er til august - står stærkere og stærkere som stederne til eventmarkedsføring. Vel er CRAA og CHGP, der er de lidt mystiske forkortelser for løbene, dybest set slet og ret motorløb med især historiske klasser. Gamle Cortinaer og den slags.

Men netop dette - de gamle biler, der hyler og skriger og ofte kører langt mere sidelæns end moderne racere - er med til at gøre netop byløbene til en helt særlig oplevelse. Hvortil selvfølgelig kommer, at det måske er nemmere at lokke folk til en motorsportsfest inde i byen end ude på en mark langt, langt væk.Det er i hvert fald sådan mange forklarer de senere års succes for de historiske motorløb i Aarhus og København. Og netop det er forklaringen på, at løbene i dag står stærke i eventmarkedsføring for en række store firmaer i autobranchen.

Helt klassisk er det, at grossisterne FTZ og au2parts inviterer tusindvis af deres kunder til en egentlig hyggedag; det er fedt, at mødes helt uformelt sådan en dag, har både FTZ’s Jens N. Andersen og au2parts Niels K. Skak sagt mange gange.

Men også andre firmaer ser mulighederne i at møde branchekunder hen over en weekend, hvor lyskrydsene er slukkede, og hvor gummistreger på asfalten er i orden.

I Aarhus i den forgangne weekend var det blandt andre OK Benzin og Olie, fælggrosisten Gamma Team og Würth. Mens FCA med bl.a. Alfa Romeo og Land Rover Jaguar var på plads for at møde dem, vi her kan kalde "almindelige" kunder.

Læs også: Hvad siger sponsorerne om ny kongeklasse

Finaleløbet DTC 
Nr. 1) Frederik Schandorff Chevrolet Camaro 
Nr. 2) Ronnie Bremer Chevrolet Camaro 
Nr. 3) Max Klinkby-Silver Ford Mustang 

Historisk - 76-klassen 
Nr. 1) Andreas Rolner Porsche 
Nr. 2) Mike Legarth DeTomaso Pantera 
Nr. 3) Jan Heiselberg BMW 3,5 CSL 

Historisk - 65-klassen løb 1 
Nr. 1) Michael Holden Lotus Elan 26R 
Nr. 2) Verner Nielsen Marcos 1800 GT 
Nr. 3) Jan Lylloff Ford Mustang Hardtop 
Nr. 4) HKH Prins Joachim Ford Cortina Lotus 

Historisk - 65-klassen løb 2 
Nr. 1) Michael Holden Lotus Elan 26R 
Nr. 2) Jan Lylloff Ford Mustang Hardtop 
Nr. 3) Lars Rolner Porsche 911 SWB 
Nr. 6) HKH Prins Joachim Ford Cortina Lotus Nærmest i kor siger Würth og Land Rover Jaguar: I en weekend som den i Aarhus, kommer vi i kontakt med både eksisterende og nye kunder. Og ja, til byløbene som Aarhus - og i øvrigt CHGP senere på sommeren - kommer der rigtigt mange mennesker, hvilket sikrer os stort besøg.

Søren Graabach er markedschef hos Würth Danmark, der var en af udstillerne til byløbet ved havnen i den jyske hovedstad. Efter løbsweekenden er han stadig næsten stakåndet ved tanken.

Så altså Søren, har det være alle kræfterne værd?

- Ja, helt bestemt! Det var en superfin weekend. Vi kom i kontakt med både kendte og med nye kunder. Og vi kom af med vores budskab om bl.a. vores additiver, bilpleje og værktøjsudstyr i det hele taget.

Læs også: Ny dansk kongeklasse på vej

- Og nok så vigtigt. Selvfølgelig er vi til ræs først og fremmest for at vise os frem og for at møde kunder. Men det hele bliver endnu bedre, når vi også er i stand til at lave aftaler med værksteder om at følge op med et besøg derude.

- Og præcis det oplevede vi i weekenden i Aarhus. I øvrigt på samme måde som vi har oplevet det i København, fortæller Graabech.

Hvilken af de tre dage havde I bedst trafik på Jeres stand?

- Ha, jeg fredag var det jo regnvejr meget af tiden. Og den dag var de, der var til stede, mest ude for at se Tom Kristensen køre sidelæns på den våde asfalt...

Læs også: Forbrugerne husker bedst Citroën og Audi

- Men ellers oplevede vi det måske lidt overraskende, at vi havde fleste besøgende om lørdagen, mens vi fik de mest faglige snakke om søndagen. Vi fortolker det sådan, at der var flest virkeligt motorsports-interesserede til stede søndag - og så var der altså ikke tid til at stå i teltene og høre om værktøj... Til forskel fra lørdag; da var et lige omvendt.

Søren; hvad tror du, at netop byløbene kan? Der køres jo også motorløb på f.eks. FDM Jyllandsringen?

- Først og fremmest er der jo så mange publikummer til stede. Og det er vel slet og ret fordi, der køres gode motorløb. Og blandt de mange, har vi held til at komme i kontakt med dem, der er interesserede i det rent faglige; det er profilen på netop vores stand på Classic Race. Andre kan lokke med tribuner og godt at spise og drikke - vi lægger vægt på det faglige; altså at orientere om os og give egentlig, faglig viden med herfra.

En anden type udstiller, der er til stede til byløb er Land Rover Jaguar, der først og fremmest er interesserede i at møde "almindelige" menneske; folk, der er i markedet for at købe en af importørens biler, SUV’erne af mærket Land og Range Rover og luksusbiler af mærket Jaguar.

Læs også: Mercedes låner sin nye elbil ud

- Vi har en stand til Classic Race først og fremmest for at være synlige. Sådan var det i Aarhus sidste weekend, sådan er det, når vi er med i det tilsvarende løb i København til august. Sådan forklarer importørens Søren Hyltoft, Skandinavisk Presse- og PR-ansvarlige. Synlighed, det er vigtigt for os.

- Og måske var det ekstra vigtigt for os at være med i netop Aarhus, fordi vi jo har lukket vores nyvogns-forretning i byen. Man kan jo fortsat se og prøve og få udleveret nye biler fra vores center; men rent faktisk har vi kun én nyvognsforretning i Danmark, nemlig den nye i Gladsaxe.

- Så også for at understrege, at der stadig er et sted men kan se, bestille og i øvrigt også få udleveret en ny bil af vores mærker i Aarhus, var det vigtigt for os at være med til CRAA.

Hvordan passer en stand på Classic Race Aarhus ind i Jeres marketingstrategi?

Læs også: Bilfirma går til landsretten i opgør med kunstner

- Vi går efter at komme ud at møde vores kunder og nye kunder ude i virkeligheden, som netop løbet i Aarhus. Og senere på året er vi jo tilsvarende tilstede ved CHGP i København. Men vi er jo også ude endnu en gang, nemlig når vi hele uge 29 holder til på Ruths Hotel i Gammel Skagen.

Så stor tilfredshed hos Würth og Land Rover Jaguar. Men hvor mange tilskuere var der egentlig?

- Ved redaktionens slutning lå det officielle besøgstal endnu ikke fast, men vejret påvirkede dette års Classic Race Aarhus, specielt om fredagen, så man kom ikke op på at tangere de flotte tilskuertal, vi har haft i 2017 og 2018, oplyser arrangørernes Morten Alstrup.

Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
Plus

Konkurser i autobranchen i september

Tallene taler deres eget sprog - det afgør bilkøbet

Danske bilkøbere vægter høj sikkerhed og lavt brændstofforbrug højest, viser ugens analyse fra Voxmeter.

Plus

Ny i bestyrelsen hos Andersen Biler

Plus

Overraskende bytte i dansk motorsport

Plus

Stort opbrud: Bilmærker dør, kapitalfondene går mod bilverdenen

Nyhedsbrev

Nissan udpeger ny chef

Online Avis Arkiv
Plus

Regeringen gør klar til EU-opgør med bilindustrien

Den danske regering vil gøre det sværere for bilproducenter at opgive optimistiske forbrugstal. Samtidig kan nye CO2-krav gøre biler markant dyrere.

Plus

Sydjysk bilhus lukker ned og bygger nyt

Den store bilforhandler siger farvel til Opel, lægger to afdelinger sammen, lukker i Vejle, bygger nyt i Horsens og får nyt bilmærke i 2020.

Plus

Søren D. Madsen ud af direktionen hos Stenhøj

Plus

Nissans danske direktør er stoppet

Ralph Gonsalves har forladt Nissan Danmark efter snart syv år som landechef. En efterfølger er på vej.

Plus

Top 100 Brancheanalyse 2019
Topscorer har pengetanken klar til opkøb

Ejner Hessel er helt i top økonomisk og er konstant på udkig efter mulige tilkøb i autobranchen og udelukker ikke nye mærker i koncernen. Medarbejderne får æren for de gode resultater.

Plus

Dribe-direktør er tilfreds med 4000 medlemmer

Semlers koncept for biler på abonnement hedder Dribe og er lige nu 1000 fra det budgeterede antal medlemmer. Alligevel er adm. direktør Lars Eegholm er tilfreds. Den mest efterspurgte bil i det Semler-ejerede firma er en elbil fra BMW.

Plus

Årets Bil i Danmark 2020 - den komplette liste

Her er opgøret mellem elbilerne og de hidtidige dyder - især Tesla Model 3 og ny Peugeot 208.

Plus

Nyt bilhus åbner i Vallensbæk

Forza Leasing og Cars.dk slår dørene op syd for København.

Top 100 Brancheanalyse 2019
Top 100: Der er gode penge i autobranchen

Motor-magasinets Top 100 magasin udkommer 4. oktober.

Plus

Leasingselskaber i søgelyset

Ford-Danmark skifter direktør

Adm. direktør i de seneste to et halvt år, finnen Janne Kämäräinen, rejser hjem til Finland. Den hidtidige salgs- direktør Frank Skjærbæk Pedersen tager over.

Plus

Auto-ledere i EU fraråder hård Brexit

Bilindustrien advarer om katastrofale konsekvenser, som et "no-deal Brexit" vil have for autobranchen og for hele den europæiske økonomi.

Flot september bilsalg

Stigning på hele 32 procent i nyvognssalget fra september sidste år.

Plus

Ny kritik af Motorstyrelsen

Bilforhandlere er også ramt af de tekniske problemer hos udskældt styrelse.

Plus

Ny formand for Als Motor

1

Finansloven kaldes en tynd kop grøn te

Regeringen fremlagde onsdag et finanslovforslag, som ifølge AutoBranchen Danmark mangler konkrete initiativer til, hvordan den grønne omstilling skal lade sig gøre i praksis.

Plus

Bilabonnement lander gode tal

Men hvor gode tal, ønsker direktøren for Interdans Bilabonnement, Carsten Stephansen, ikke at oplyse. Mange af kunderne er plus 40 år, og Peugeot 208 er den mest populære bil.

Kia klar med center-airbag

Ny center-airbag fra Kia skal mindske hovedskader forårsaget af passagerer, der kolliderer med hinanden, med 80 procent.

Mazda er årets bilimportør

Plus

Ny i direktionen hos FTZ

Eldrevet London-taxa skal gøre København grønnere

Dieselgate
430.000 bilejere sagsøger Volkswagen i dieselskandale

Noter i 6. gear

UGENS LEDER ... om bilabonnementer

Plus

Konkurser i august i autobranchen

Biler - dem sælger man da på nettet!

Plus

Ny direktør hos Sand Jensen Leasing

Plus 1

Branchen pålægges flere byrder

Plus

Elon Musk håner konkurrenterne

Plus

Overraskelse i motorsport: Magnussen er ude

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VKST i front for landbrugets CO2 kamp med nyt solcelleanlæg

Undgå dæk-kaos når kulden rammer

Vind hurtig præmie på brugtbilsmesse her i weekenden

Har du styr på din dunk?

Bærearme til Tesla S og X - nu en del af Triscans sortiment

Valvoline App i nyt design

Er du pumpet op til lir med dine pumper?

Udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

BRUG FOR AT BLIVE VÆRDSAT? - bliv kunde hos os

Brugttest – Mazda MX-5 er den fornuftige sportsvogn

Dansk Procesventilation har færdiggjort central rengøringsløsning/støvsuger til EX-område

Trænger dine fødder og ben til et hvil?

Ernst udstødning, direkte fra Tyskland

College360 modtager stor donation til autolakereruddannelsen

Centralstøvsuger til Skjern Papirfabriks flisfyrede dampkedel-anlæg

Sensorprogrammet er blevet udvidet med MAP-sensorer

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning/filtrering af svejserøg fra robotcelle.

Kender du det der Linke-din?

SurfaceTechnic fortsætter væksten og er stolte over at blive udnævnt til at modtage Børsens Gazelle

Nyt Og Inspirerende Katalog Ude Nu!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning og filtrering af svejserø...

Hvad betyder faresymbolerne?

Hvor stor en nøgle giver du din medarbejder den første dag?

Er din vognpark fremtidssikret?

Spær øjnene op for afspærringer

Send til en kollega

0.207