23948sdkhjf

Casper Elgaard gør comeback

Copenhagen Historic Grand Prix lokker Casper Elgaard ud af pensionisttilværelsen

MOTORSPORT Han stoppede egentlig karrieren for tre år siden for at hellige sig tilværelsen som sportsdirektør i STARK Racing-Massive Motorsport. Men der er noget med ”gamle mænd i gamle biler,” så nu stiller Casper Elgaard til start, når Copenhagen Historic Grand Prix løber af stablen d. 3. og 4. august.

Som aktiv indtog Casper Elgaard den øverste podieplads i DTC hele seks gange. Dermed er Casper Elgaard i dag tre år efter han stoppede karrieren som aktiv, stadig den mest vindende racerkører i den danske kongeklasse.

- Jeg stiller op som amatør til Copenhagen Historic Grand Prix. Vi manglede en makker til Kasper H. Jensen, og så mente arrangøren, at jeg som pensioneret racerkører, da godt kunne få lov at dele bilen med Kasper. Så jeg stiller klar, og jeg glæder mig til en stor oplevelse.

Det bliver dog, ifølge Casper Elgaard selv, i en noget anden udgave, end den, vi kender fra DTC-dagene.

- Jeg er hurtig nok i hovedet, hvis jeg selv skal sige det. Jeg kan stadig køre, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at give den gas. Men det er jo nogle år siden, jeg for alvor har kørt, Så der er nok noget rust, der skal bankes af. På den anden side har jeg det også sådan, at jeg jo nu som amatør og pensioneret racerkører ikke skal køre alt for stærkt, for jeg skal jo helst ikke sætte de aktive kørere for meget på plads, siger Casper Elgaard med et lille smil på læberne og tilføjer, at det har vi Tom Kristensen til.

Kører i Lotus Cortina

Casper Elgaard kommer til at køre en Lotus Cortina sammen med Kasper H. Jensen, der til dagligt slår sine folder på STARK Racing-Massive Motorsport i DTC-serien. Sportsdirektøren kører første løb i Cortinaen, og hans tid bliver afgørende for Kasper H. Jensens startplacering i det professionelle løb.

- Det er et løb med rigtigt mange gode racerkørere, og vi finder først ud af, når vi kommer til Bellahøj, hvor løbet skal foregå, om vi overhovedet kan køre i den bil. Men jeg ved, at jeg kommer til at give alt. Alle deltager for sjov og for at vise glæden ved smukke biler, men vi er samtidig alle vindertyper. Det bliver ikke ræs, som vi kører normalt, for vi skal passe på de fine biler, men Kasper og jeg går i hvert fald efter en placering i top fem. Vi vil gøre det så godt, som vi overhovedet kan, og det ville da være allersjovest at komme på podiet,” siger Casper Elgaard.

Udover Kasper H. Jensen og Casper Elgaard deltager Max Klinkby Silver også fra STARK Racing-Massive Motorsport. Han kører sammen med Nikolaj Mortensen, som er ejer af den Austin A40, de stiller op med.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127