23948sdkhjf

Ajour med den danske autobranche

KORT NYT: OK med 100 oktan i hele landet // 260.000 kører på sommerdæk // Atter mc-messe i København // Unge vil have grønne, leasede biler

OK indfører oktan 100 i hele landet
Energiselskabet OK var først til at indføre oktan 100 i Danmark, da det danske selskab i sommer introducerede højoktanproduktet på 41 udvalgte tankstationer i hovedstaden. Det har været et hit hos kunderne, og derfor udruller OK nu oktan 100 til hele landet, oplyser Anders Knudsen, salgsdirektør i OK. På moderne motorer har oktantallet betydning for motorens effekt. Desuden er oktantallet et udtryk for benzinens modstandsdygtighed over for tændingsbanken. Det er især biler med højtydende turbomotorer, der kan have en gavnlig effekt af et højere oktantal. Der vil aldrig være problemer i at anvende en benzin med højere oktantal, end det bilfabrikanterne foreskriver, påpeger OK.

260.000 biler kører på sommerdæk
Mens sneen lagde sig over Danmark i uge 4, var repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen rundt i Danmark for at undersøge hvilken type dæk, der er monteret på de danske vintertrafikanters biler. 10 procent af de kontrollerede biler havde monteret sommerdæk. - Resultatet af dæktællingen fortæller, at omkring 260.000 biler kører rundt på sommerdæk. Ovenikøbet i løbet af en uge, hvor vintervejret for alvor satte ind med masser af sne. Det er blevet bedre, men det er stadig alt, alt for mange, og det er et alvorligt problem for trafiksikkerheden, udtaler Volker Nitz fra Rådet for Større Dæksikkerhed. I løbet af en uge med vinterføre blev i alt 7890 personbiler kontrolleret på offentlige parkeringsarealer.

Atter mc-udstilling i København
Igen i år bliver Danmarks største motorcykeludstilling afholdt i København den 23.-24. februar. MIF (Motorcykel Importør Foreningen) slår dørene op for MC udstillingen 2019, med alle de førende mærker og med masser af udstyr. Udstillingen afvikles samme sted i København som sidste år, nemlig i Lokomotivværkstedet tæt ved Fisketorvet. Også tillægshallerne er booket i år. Alle de førende motorcykelmærker er repræsenteret og fremviser deres nyeste modeller, men også allerede eksisterende modeller og klassikere, altså både racere, choppere, adventurebikes, enduro, cruisere, café-racere, scramblere, sportstouring, streetfighter/naked bikes, MC-scootere, trikes og motarder.

Unge vil have grønne, leasede biler
Næsten hver tredje dansker tilkendegiver, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at deres næste bil bliver en “grøn" en af slagsen. Det er især unge, der er klar på en grønnere bilpark, viser en YouGov-undersøgelse for Santander Consumer Bank. 47 procent svarer samtidig, at de i nogen grad, i høj grad eller i meget høj grad vil være villig til at bruge flere penge på en miljøvenlig bil. Det er især de unge, der vil dette. 30 procent af de adspurgte personer mellem 18 og 29 år vil i høj grad eller meget høj grad bruge flere penge på en grøn bil. 21 procent af de unge siger samtidig, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at de vil privatlease deres næste bil.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109