23948sdkhjf

Grønt er det nye sort

Autogenbrugere er på vej til at blive det nye sort, vurderer chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder.

LEDER GRØN, MILJØ, BÆREDYGTIGHED, genbrug. Du har næppe svært ved at se, hvorfor jeg nævner netop disse fire ord. De er hver især ord, der viser, hvad mange lægger vægt på. For få år siden var "grøn" det stærkeste ord. Så blev det miljø. Lige nu er det bæredygtighed - og det næste - hvis det ikke allerede har overhalet bæredygtighed - er genbrug. Alt i CO2’ens navn. Og intet, der genbruges, udleder jo ny CO2 til fremstilling. Det er mantraet.

JEG FORUDSER, AT der ikke går ret lang tid, inden et afgørende antal kunder vælger de værksteder, der profilerer sig på genbrug.

OG HER ER BMW så helt fremme i køreskoene med genbrugstanken, idet tyskerne nu indfører brug af brugte reservedele i alle de nordiske plus baltiske lande. Men BMW tager vare om CO2 hele vejen rundt: Er jo langt fremme med elbiler og er senest, for ottende år i træk, blevet kåret som verdens mest bæredygtige bilfabrik.



IDEEN OM GENBRUG, som et effektivt våben til nedbringelse af CO2, er også den gyldne chance for autogenbrugere.



JEG HUSKER TYDELIGT, dengang man kørte til huggeren for at købe billige reservedele - det var derfor, og kun derfor, vejen gik forbi pladsen med gamle biler på rækker. I dag - eller måske senest i morgen - er dele fra autogenbrugeren det mest miljø-hippe man kan prale med.

I FØRSTE OMGANG er det "almindelige" dele, der kan give autogenbrugerne deres nye image - men kun få år ude i fremtiden kan genbrug af elbilbatterier blive det nye sort (eller nærmere grønt.) Velkommen til den nære fremtids miljøforkæmpere. Og det er der penge i.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125