23948sdkhjf

Domstol forlænger fængsling af Nissan-boss endnu en gang

Tidligere bestyrelsesformand i Nissan, Carlos Ghosn, skal forblive bag tremmer.

SVINDEL En domstol i den japanske hovedstad, Tokyo, har besluttet at forlænge varetægtsfængslingen af Nissan Motors afsatte bestyrelsesformand, Carlos Ghosn, med ti dage.

Det skriver en række lokale medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den 64-årige Ghosn blev anholdt 19. november sammen med en anden topchef i Nissan, Greg Kelly. Begge er tiltalt for massivt bedrageri.

Myndighederne mistænker de to for at have underrapporteret deres milliongager. Det skulle være sket for at slippe billigere i skat.

Det påståede bedrageri skal have stået på fra 2011 til 2015.

I årevis har Carlos Ghosn været en af de mest markante skikkelser i den globale automobilindustri som følge af sin position som topchef for Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancen.

Men da en intern undersøgelse i Nissan Motor i slutningen af november viste, at Ghosn skulle have fiflet med indrapportering af løn, blev han afsat som bestyrelsesformand. Mitsubishi har efterfølgende gjort det samme.

Undervejs i flere måneder

Undersøgelsen og bevisindsamling har efter sigende været undervejs i flere måneder. Da resultatet forelå, overdrog bilproducenten sagen til de japanske myndigheder i slutningen af november.

Ud over Ghosn og Kelly har de japanske myndigheder også tiltalt Nissan Motor for at have misinformeret selskabets aktionærer og offentligheden i selskabets årsregnskaber.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093