23948sdkhjf

Viggo og veteranbilruderne

Viggo Hansen fra DanGlas har kastet sig over noget nyt. Han sælger og isætter nu ruder i de gamle biler, der kørte rundt på gader og veje i 70’erne til 90’erne.

AUTORUDER "Hvad går Viggo Hansen fra Viborg i grunden rundt og laver?"

Sådan har det længe lydt rundt omkring i autobranchen. Nu kan det så afsløres, at Viggo Hansen, der i efterhånden adskillige år har været et kendt - og ikke mindst anerkendt - navn inden for bilrudebranchen, i begyndelsen af oktober barslede med et nyt tiltag inden for den gesjæft, der har med ruder til veteranbiler at gøre.

Stor udstilling

På Viborg Museum er der i øjeblikket en stor udstilling med temaet "Familien Danmark på hjul", og gæster man udstillingen, vil man blive ført et halvt hundrede år tilbage i tiden og til dengang, hvor fatter sad og røg stor cigar bag rattet i for eksempel en folkevognsboble, en Opel Kadett, en Fiat 127 eller en Ford Escort - bare for at nævne en lille håndfuld af de mest kendte bilmærker fra halvfjerdserne og firserne.

Bilmærker, som i dag har opnået kultstatus i mange autonørdede kredse, hvor man ikke bare forenes i minderne om askebægeret ved instrumentbrættet, en kraftigt lugtende og kulørt Wunderbaum, der hang ned fra bakspejlet, de manglende nakkestøtter, de manglende sikkerhedsseler til børnene på bagsædet og ikke mindst al nostalgien der knytter sig til bilerne og deres historie.

Mange henvendelser

Viggo Hansen har ikke bare set udstillingen i Viborg. På baggrund af den store interesse, der er efter nye, gamle biler som de førnævnte, har Hansen fra Viborg også sat en ny virksomhed i søen, og det er en gesjæft, der sælger og sætter de originale ruder i de rette, gamle biler. Biler, man ser flere og flere af på gaden og ude på landevejene.

De er således i mange tilfælde indkøbt af samlere og andre nostalgikere, men også af købere, der bare ønsker en god og unik bil, der kan bruges i dagligdagen - en bil med sjæl, en bil med charme, en bil med historie.

- Inden jeg pr. 1. oktober satte mig for at sælge og isætte bilruder til veteranbiler, havde jeg fået mange henvendelser fra folk, der manglede en original rude til en Fiat Ritmo fra 1979 eller en Opel Kadett fra 1985, siger Viggo Hansen om en af grundene til, at han nu har taget en ny kasket på hovedet.

Allerede stort lager

Han har således allerede små tusinde bilruder på lager, og det er vel at mærke bilruder, der passer som fod i hose på samtlige de biler, der har været kåret til "Årets bil" i perioden 1970 til 1990. Bilruder, som Viggo Hansen i øvrigt sælger til samme pris som de kunne købes for dengang i 70’erne, 80’erne og 90’erne.

Viggo Hansen har forretninger og værksteder placeret over det meste af landet, og i Viborg er det på Fabrikvej.

Her har DanGlas, som er landsdækkende, stadig hovedsæde, og at Viborg i det hele taget er en stor by på autoområdet kommer blandt andet til udtryk på den måde, at domkirkebyen inklusiv det nærmeste opland faktisk er arbejdsplads for 600 mennesker, der hver eneste dag beskæftiger sig med blandt andet knowhow, reservedele og andre væsentlige ting, der har med biler at gøre.

- Allerede nu har jeg en aftale med en virksomhed i Finland, der producerer de gamle bilruder, siger Viggo Hansen om det sted, autoruderne til de gamle veteranbiler kommer fra. Entreprenøren fra Viborg tilføjer samtidig, at det er hans ambition at vokse sig stærk på det europæiske marked også inden for veteranbilruderne. Allerede nu er Viggo Hansen således et kendt ansigt inden for Europas grænser, når det handler om bilruder, og at han nu bliver endnu mere kendt qua sit seneste tiltag, står nok ikke til diskussion.

Skulle nogen være i tvivl, så er Viggo Hansen fortsat indehaver af den landsdækkende værkstedskæde DanGlas, som har hovedsæde på Fabrikvej i Viborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093