23948sdkhjf

Ajour med smånyheder fra bilverdenen

Maserati'er i brand // Hug til Volkswagen i regnskab // VW og Ford måske i el-samarbejde

Brand smadrer italienske luksusbiler
Den italienske bilproducent Maserati er blevet hårdt ramt af en større brand i omkring 1000 nye biler i den norditalienske havneby Savona. Brandteknikerne er stadig i gang på havnen, men efter alt at dømme skyldes det uvejr, hvor høje bølger er skyllet ind over havnepladsen. Her er bilernes batterier blevet kortsluttet, og så er der pludselig gået stærkt. Også Renault, Fiat og Volkswagen havde biler parkeret på anlægget.

Toyota går kraftigt frem i 3. kvartal
Toyota gik hele 11 procent frem i sit seneste kvartalsregnskab sammenlignet med samme periode i 2017. Det betyder, at driftsresultatet er steget til 33,4 mia. kr. En del af forklaringen skal findes ved, at Toyota har haft held til at sælge flere varevogne og har skåret ned på flere driftsomkostninger. Og så har den japanske producent igen løftet sin omsætning til næsten 420 mia kr. på globalt plan.

Hug til Volkswagen i regnskab
Ting tager tid i autobranchen, men det er som om, at den verdensomspændende Dieselgate har bidt sig fast i Volkswagen-koncernens globale regnskab. VW Group kunne for 3. kvartal konstatere et fald på 19 procent sammenlignet med 2017. Det betyder, at koncernens driftsresultat i Q3 landede blev 26,19 mia. kr. Forklaringen er svigtende salg af personbiler og de nye WLTP-krav i EU.

VW og Ford måske i el-samarbejde
Og lidt mere VW. Den tyske koncern er i fuld gang med at omstille dele af produktionen til en fremtid på strøm. Når man taler bilplatform, bliver det lig med MEB, der skal sikre en arkitektur, der er bedre for eldrift end den nuværende MQB. Platformen skal de kommende år bruges til at producere 10 millioner elbiler, og måske vil VW også dele platformen med andre bilproducenter, herunder Ford. De to koncerner indgik tilbage i juni et strategisk samarbejde om et væld af nye produkter fremadrettet.

Tesla kommer selv til brugeren
Fremover kan de nyeste Tesla-biler selv opsøge ejeren, når man henter bilen igen på en p-plads. Det bliver en del af en større softwareopdatering, som udrulles om lidt over en måned til Tesla’er, som er ca. to år gamle og som har Autopilot V2 og bedre. På den måde kan bilen lettere selv parkere på smalle pladser og selv finde frem til ledige båse, lover Tesla. Opdateringen, der hedder Summon, har været undervejs i et par år og skal løfte de elektriske biler op på et nyt niveau, når det kommer til selvstyrende egenskaber på pladser og miljøer, hvor der er tydelige streger og guidelines til bilerne. Samtidig skal det i endnu højere grad gøre smartphonen til bilens ’nøgle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203