23948sdkhjf

Danskerne er blevet varmere på grønne biler

Miljørigtige biler vinder frem, men der er langt til regeringens målsætning om, at alle solgte biler i 2035 skal være nulemissionsbiler.

UGENS TAL Et af de helt store mål i regeringens nye miljø og klimaudspil er, at alle nye biler solgt i Danmark fra 2035 er nulemissionsbiler. Voxmeter har dykket ned i databasen "CEM Cars Intelligence" og set på de helt nye tal, der viser, hvilke brændstoftyper danskerne forventer, at deres næste bil skal køre på.

Der er gode nyheder til den grønne udvikling, da andelen, som forventer at købe en hybridbil, fortsat er stigende. I 3. kvartal 2018 forventer over en ud af fem danskere at anskaffe sig en hybridbil.

Men i regeringens nye udspil skal salget af alle nye biler efter 2035 være nulemissionsbiler, hvilket udelukker hybridbiler, der gør brug af en forbrændingsmotor. Andelen der forventer at købe elbiler er kun på omkring 3 procent. Det tyder derfor på, at der er lang vej, før målet bliver en realitet, da interessen for elbiler fortsat er lav hos danskerne.

Et af initiativerne i klimaudspillet er at sløjfe registreringsafgiften på grønne biler under 400.000 kr. i 2019 og 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109