23948sdkhjf

Norske tilstande lurer!

LEDER Like it or not! Det nytter ikke bare at kigge den anden vej - norske tilstande med elbilernes indtog og dramatisk fald i eftermarkedets omsætning kommer,konstaterer chefredaktør Flemming Haslund

lLEDER: DET ER LANG TID siden, jeg har hørt nogle mene, at det der med elbiler går over igen. Elbilerne er her. Og elbilerne kommer om et stykke tid i store mængder. Så store, at inden vi ser os om, falder en brugt benzinbil voldsomt i pris. Og en brugt diesel - måske usælgelig.

DET ER I HVERT fald det, vi kan lære, ved at kigge mod vores broderfolk i nord - oppe i Norge. Vel er der anderledes beskatning deroppe, vel har de al den olie og ved alt muligt. Men alle de forskelle forklarer udelukkende, hvorfor vi ikke allerede nu har norske tilstande herhjemme. De er ikke forskellen på, om vi rent faktisk får norske tilstande - for det gør vi.

HVAD VI SÅ kan lære af nordmændene, og hvad vi kan forberede os på, gennemgik direktøren for Norges Bilbransjeforbund, Stig Morten Nilsen i København for kort tid siden. Kogt ned til ét ord, det bliver en omvæltning for den danske bilbranche, "omvæltning." Bilmærker uden elbiler får problemer. Brugtvognshandlere, der har for mange benzin- og dieselbiler på pladsen får problemer. Og hele værkstedsbranchen: I Norge er det allerede konstateret, at omsætningen kan falde til det halve, når elbilerne rykker ind. Til halvdelen!

DET ER IKKE let, det er dybt problematisk at være aktør i den firehjulede verden lige nu. Men det er også her, der er mulighed for at lave nye forretninger før de andre. At fiske i oprørte vande.

APROPOS FORANDERLIG VERDEN. Se lige hvad Fiat-Chrysler har meldt ud: Vi dropper bilmodeller fra Fiat, vi indfører elektriske modeller på Alfa Romeo og Maseratis program - ja, Maseratis. Det er ikke mange år siden, jeg var til et pressemøde, hvor det blev slået fast med både store og små søm, at verden aldrig ville se en Maserati med dieselmotor. Det var i går. Og i dag siger de så, at der kommer elektriske biler fra samme mærke. Hvem vil fortsat holde fast i, at elbilerne ikke kommer?

DER ER FULD fart på autobranchen lige nu. For nogen så stor fart, at der er fare for at blive fartblind. Men for dem, der har ivrig lyst til biler og forretning, er det lige nu, der er mulighed for at sætte ny topfart.

Gas geben!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147