23948sdkhjf

DM i Skills sikrer flere ansøgere til Herning

Oplandet til det seneste DM i Skills oplever en markant fremgang i antal ansøgere til erhvervsuddannelser.

TRÆKPLASTER DM i Skills i januar var mere end blot skåltaler, konkurrencer på tid og gratis bolsjer. Landets største arrangement for erhvervsskolerne ser også ud til at have en helt synlig effekt i de optagelsestal, som fremgår af Undervisningsministeriets nyeste tal for tilmelding til ungdomsuddannelserne.

På landsplan har 19,4 procent af de unge søgt ind på en erhvervsuddannelse som førsteprioritet, hvilket er en fremgang på 0,9 procentpoint. Hvad der dog i Skills-sammenhæng er mere interessant er tallene fra Herning, Holstebro og Lemvig, oplandet til eventet anno 2018. Herningholm Erhvervsskole har mærket en fremgang på 3,7 procentpoint. Går man til UCH i Holstebro lyder fremgangen på 5,7 procentpoint, mens de i Lemvig kan fremvise landets største fremgang på 9,6 procentpoint.

Den lokale fremgang glæder Merete Gammelmark, der er programleder for DM i Skills i Herning.

- Vi har haft fokus på at gå dybt med de unges mindset, så DM i Skills ikke bare var en dag ude på messen. Vi sørgede for, at skolerne i vores område havde noget konkret at arbejde med op til eventen. Det lå klar til brug, så lærerne ikke skulle forberede det, så vi har også løftet byrden for dem, siger Merete Gammelmark til Industriens Uddannelser og tilføjer:

- Så det er en kombination af, at både lærere og elever var godt forberedt, at det var en flot, velafviklet event med god plads og flotte "Prøv, mærk og føl"-områder, siger hun.

Publikum skal underholdes
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) ser positivt på, at flere unge sporer sig ind på en erhvervsuddannelse og afprøver kræfter, hvor både hjernen og hænderne skal være skruet gået på.

- At vælge en ungdomsuddannelse er en stor beslutning for et ungt menneske. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt kommer godt videre fra grundskolen og vælger en ungdomsuddannelse, der passer til deres evner og interesser. Det lader til, at flere i år har fået øjnene op for, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse rummer med både spændende fagligt arbejde og videre uddannelse, og det er rigtig positivt, udtaler undervisningsminister Merete Riisager.

For Morten Ørnsholt, som er sekretariatschef i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, er det vigtigt, at Skills-eventet holder sit høje niveau hvad angår underholdning over for publikum.

- Vores uddannelser bliver formidlet i øjenhøjde med publikum. På standene har vi engagerede unge fagambassadører, relevante informationsmaterialer, og så holder vi et skarpt øje på den teknologiske udvikling. De besøgende kan prøve alt fra svejsesimulatorer og mini-CNC-maskiner til Virtual Reality, så vi nu har mulighed for at flytte fx produktionsmiljøerne ud på DM i Skills. Vi skal blive ved med at forbedre publikumsoplevelsen, siger Morten Ørnsholt til Industriens Uddannelser.

Værtskabet for DM i Skills går på skift mellem regionerne i Danmark.

Næste udgave af DM i Skills finder sted i Region Sjælland, nærmere bestemt i Næstved den 4. til 6. april 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203