23948sdkhjf

Håndbøger om den nye datalov

AutoBranchen Danmark klar med tre håndbøger, der i forståeligt sprog forklarer de nye regler for brug af persondata.

GPDR Hvis EU’s persondataforordning - også kaldet GPDR - virker som en uoverskuelig størrelse, er der håb forude.

AutoBranchen Danmark har udarbejdet tre håndbøger til brug for behandlingen af persondata i virksomheder. Håndbøgerne henvender sig til henholdsvis nyvognsforhandlere, brugtvognsforhandlere og autolakerere. Væk fra jurasprog er håndbøgerne lettilgængelige og tager læseren i hånden, når det handler om at gennemgå sine data.

- Håndbøgerne er ikke en løsning på alle problemer, men langt størsteparten af AutoBranchen Danmarks medlemmer kan formentlig genbruge 95 procent af indholdet og skal så blot tilrette det sidste, siger Flemming Ransborg, der er konsulent i Medlemsservice og Salg i AutoBranchen Danmark. Flemming Ransborg, der er i daglig kontakt med medlemmer i hele Danmark har - i samarbejde med advokatfirmaet Lund Elmer Sandager - udarbejdet håndbøgerne med sin viden fra hverdagen hos medlemmerne.

Medlemmer medvirker
De tre håndbøger er endvidere lavet med udgangspunkt i medlemsvirksomhederne LKJ Biler i Vejen, Kraft Biler i Fredericia og LakExperten i Greve. Desuden har AutoBranchen Danmark hentet finansiel støtte fra sin samarbejdspartner Santander Consumer Bank.

- For nogle er persondataforordningen svær at gå til. Håbet er, at håndbøgerne kan hjælpe til at persondataforordningen afmystificeres og kan håndteres i de enkelte - også mindre - virksomheder, så de kan få indarbejdet nye rutiner og undgå risikoen for en stor bød", siger Flemming Ransborg.

De tre håndbøger er færdige og ligger klar i persondatauniverset på AutoBranchen Danmarks hjemmeside,

Læs mere om: GPDR
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172