23948sdkhjf

Rattet Rundt med motorsporten

Kort nyt fra motorsportens verden i ind- og udland - se også de selvstændige billedtekster.

Vi får alligevel adgang til streamingtjenesten F1 TV her i Danmark, men foreløbig kun i den lille udgave uden live tv fra Formel 1-løbene, fordi Viasat pt. har rettighederne til det. Denne lille udgave af F1 TV - kaldet F1 TV Access - giver adgang til arkiv tv, holdradioer, overblik over banerne og løbet mv. Lige nu kan man kun se med fra computer. Senere kommer apps til iOS, Android, Apple TV og Android TV. Prisen for F1 TV Access koster godt 20 kroner om måneden, et år for 180 kr. Se formula1.com.Nu lanceres Det ternede flag - DASU’s F1-podcast, hvor Dansk Automobil Sports Union dykker ned i weekendens største F1-nyheder, analyserer løb og give lytterne en bredere forståelse for motorsporten. Podcasten vil også byde på nyt fra andre grene af motorsporten. Man kan høre en teaser til første program på Soundcloud eller iTunes.

Würth Danmark A/S er vild med hurtige biler, og derfor deltager de med en stand på Classic Race Aarhus 25.-27. maj og Copenhagen Historic Grand Prix 4.-5. august. Formålet er at give autoværksteder og andre bilentusiaster gode råd om, hvordan de får deres biler til at stråle og performe maksimalt. Würth tilbyder billetter til sine kunder til fordelagtige priser - læs mere på wuerth.dk/pitstopDen store tyske producent af plastic-komponenter til bilindustrien, Lanxess med 19.200 ansatte, støtter fremadrettet det Köln-baserede universitetsteam Young eMotorsports Cologne Racing Team under mottoet “Engergizing Chemistry". Lanxess forventer, at 80 procent af især alle elbiler i 2025 er i letvægtsplast.Når tusindvis af danskere begiver sig ud på 10 km løberuten ved det storstilede Royal Run i Århus og København 21. maj, vil hybridbilen Toyota C-HR vise vejen - og tiden - når den kører forrest med ur og højttalere monteret på taget. Toyotas engagement i hele Danmarks løbefest i forbindelse med fejringen af Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag sker som led i det partnerskab, Toyota har indgået med Danmarks Idrætsforbund frem til og med OL i 2024 for bl.a. at fremme mobilitet.På Canadian Tyre Motorsport Park (tidligere Mosport Park) er Michael Christensen til start i GT-klassen i Pirelli World Challenge. Michael indtager inden løbet femtepladsen. Se www.world-challenge.com

Læs også: Lewis Hamilton vinder fjerde Formel 1-grandprix på stribeAnden runde af Trofeo Lamborghini Europe afvikles på Silverstone. Inden løbet fører Dennis Lind Pro/Am klassen sammen med sin svenske medkører. Frederik Schandorff/Niels Legrange er til start i Pro. Se mere på squadracorse.lamborghini.comTyggegummi blev redningen for Ib Kragh i Anderup El Rally, der blev treer generelt. En sen opbremsning resulterede i et møde med en skrænt, og snart piblede vandet ud af køleren. Men det blev stoppet med tililende tilskueres tyggegummi. Så nu skal Røde Kro Autolakering og Skiltemaleren shine bilen op inden anden afdeling af Yokohama-mesterskabet nordvest for Horsens.En glad og perfekt kørende Kevin Magnussen blev nummer seks i weekendens Formel 1-løb i Barcelona - hvor Kevin, efter eget udsagn, startede fra "poleposition blandt bagtroppen" på syvendepladsen. Han har nu, efter fem grandprixer, lige så mange point som efter 20 løb for Haas sidste år; 19 point. Lewis Hamilton (Mercedes) vandt i Barcelona og udbyggede forspringet ned til Sebastian Vettel (Ferrari). Briten har 95 point, mens tyskeren har 78 point.To andenpladser fik Christian Lundgaard med hjem, da han i weekenden kørte Formula Renault NEC på gadebanen i Pau i Sydfrankrig. Han ramte i fredagens træning autoværnet i sin Formula Renault fra MP Motorsport og manglede derfor værdifulde omgange inden lørdagens kvalifikation. Men Christian viste sit talent og fik pole position. Denne weekend gælder det på Silverstone. Følg Racing for Denmark på Facebook.

Læs også: Hvor kører motorsporten hen i 2019?Alt tegner til, at nordjyske Jonas Lynge igen er ham, man skal køre fra, hvis man har mesterskabsambitioner i DS3 Cup. Det står klart efter åbningsløbet, hvor Jonas Lynge vandt begge løb i en dobbeltsejr.Danmarks bedste rallycross-kører Ulrik Linnemann fortsatte i anden runde af EM for Supercar hvor han slap i åbningsløbet. På Circuit Jules Tacheny i Belgien kørte Ulrik over målstregen som nr. seks. Sammenlagt med resultater fra indledende heats og semifinale er nordjyden nu på en samlet tredjeplads i EM. Tobias Daarbak nåede semifinalen i Touring Car-klassen.Alfa Romeo Sauber vil op i Formel 1-feltet og har derfor meddelt, at holdets tekniske direktør Jörg Zander forlader teamet med øjeblikkelig virkning - han blev hentet fra Audi Sport i 2016, hvor han var med til at udvikle Tom Kristensens vinderbiler.Det blev til en hårdt tilkæmpet fjerdeplads for den "danske" Aston Martin i 24-timers løbet på Nürburgring. Marco Sørensen/Nicki Thiim delte bil med Darren Turner og Maxime Martin og kom i mål i et løb, der var suspenderet i en periode grundet regn og tåge. Michael Christensen sluttede som nr. 21 for Porsche.

Læs også: Belgisk kører forlader McLaren - ung brite tager overAnden afdeling af European Le Mans Series kørtes på Monza i Italien. Bedst gik det for Christian Olesen med en syvendeplads i LMP3, mens High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen udgik af LMP 2.Den unge dansker bosat i USA, Benjamin Pedersen, satte sit tydelige aftryk da anden runde af det amerikanske Formel 4 mesterskab blev afviklet på Road Atlanta. Danskeren vandt et af løbene, og blev hhv. nr. 3 og 5 i de to øvrige, hvilket bringer ham i spidsen for mesterskabet. Også Christian Rasmussen var på banen, og startede fra pole position efter en drømmestart på sæsonen i første afdeling. Desværre crashede Christian i første løb, og fik heller ikke points med fra de to andre, men han er stadig godt med i den samlede stilling.Anden runde af BlancPain Asia GT gav Dennis Lind godt udbytte. Sammen med Martin Kodric sluttede holdet på femtepladsen i lørdagens løb, og andenpladsen søndag. Løbet blev kørt i Thailand.På Spa-Francorchamp i Belgien afvikledes tredje runde af Ferrari Challenge Europe. I Pro-klassen fortsatte Nicklas Nielsen sin march mod sejren i Pro-klassen, efter en sejr og en tredjeplads i weekendens to løb.

Læs også: Romain Grosjean er blevet diskvalificeret efter sjettepladsRacing for Denmark-talentet Frederik Vesti stod på startlisten til anden afdeling af det italienske Formel 4 mesterskab, der blev kørt på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig. Frederik sluttede på andenpladsen i lørdagens løb, og dominerede herefter begivenhederne søndag med sejre i begge løb.Anden afdeling af DM for Formel 4 blev afviklet på FDM Jyllandsringen. Casper Pilgaard sejrede i det første af rundens tre løb, mens Casper T. Hansen vandt begge løb søndag. Dermed udbyggede han sin føring i den samlede stilling.Anden afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft kørtes på banen i Wackersdorf 11.-13. maj. Unge Sebastian Øgaard fik karrierens bedste resultat da han vandt den ene af rundens finaler og besatte fjerdepladsen i den anden i klassen OK Junior.

Mere om: Motorsport


Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar
Forsiden lige nu

AR-brillen flytter ind på værkstedet

Plus

Populær rudelim holder timeplanen

Plus

Dansk auto-succes sætter farten op

Roskilde-firmaet Lindgaard Pedersen har fortsat fuldt fokus på sine fartpiloter til at eftermontere på flere modeller.

Stenhøj indtager messe med kæmpe-stand

Løfter-producent deltager på au2messe 2018 med stand på hele 400 kvadratmeter.

De fire vigtigste svejsetendenser i autobranchen

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv
Plus

Reparatør: Sådan holder vi liv i flere dæk

Bildæk er en miljøbelastning, men branchen er i fuld gang med at kigge på løsninger til at gøre noget ved det.

Plus

Faldgrube: Undgå ulovlige turboladere

Plus

Kaster nyt lys over au2messen

Plus

Fabrikker sparer på galvanisering

Plus

Grossist slår til mod voksende byrde

Dioder løber med pris på megamesse

Motor-magasinet ændrer på holdopstillingen

Redaktionen rykker lidt rundt på stolene, så vi kan give læserne en endnu bedre dækning af autobranchen.

Plus

Fri kæde samler på mærkeværksteder

De autoriserede forhandlere vil blive samlet på færre hænder i fremtiden, mens forbrugernes behov stiger. Ifølge CarPeople skaber det en udfordring i autobranchen, som kæden nu imødekommer ved at tilbyde ambitiøse værksteder medlemskab.

Plus

Antirust-leverandør får ny ejer

Plus

Udbyder: OEM-produkter til ruder vinder frem

Ifølge en af landets største aktører inden for rudelim vælger flere værksteder OEM-lim, når de udskifter frontruder.

Plus

Kæmpe grossistmesse boomer og er klar i Fredericia

Autogrossisten au2parts byder inden for i Fredericia til messe, hvor især digitalisering fylder mere end før.

Skorstensgaard åbner værksted i Køge

Bilfirma gennem 50 år

Gunnar Juul kan fejre sit 50 års jubilæum i bilbranchen.

Autobranchen i tal: Indkøbere er til ny teknologi

Der er stor forskel på, hvad forskellige faggrupper går op i, når de vælger bil, viser ugens analyse fra Voxmeter.

Klimaplanen: Sådan vurderer store brancheaktører den

Regeringen lægger op til at ændre den danske transportsektor drastisk de kommende år. Men hvad mener autobranchen selv om den ny klimaplan? Motor-magasinet giver overblikket.

Plus

Top 100
Det betyder begreberne

Plus

BMW-nørder udvider biksen

Plus

Paradoks: LED stemples fortsat som ulovligt

Trods overlegne tekniske egenskaber kan Philips og Lumiled fortsat ikke sælge en LED-serie lovligt på eftermarkedet.

Plus

Svensk autoglasfirma klar i Danmark

Plus

En uvis lys-fremtid for værkstederne

Distributører laver netværk

Ryds på opkøb i England

Plus

Top 100
Sådan har vi gjort

Plus

Fynsk producent lyste op på messe

1

If årets forsikringsselskab

DBR: Brændeovne sviner mere end bilerne

Plus

Dansk autoglasværktøj på messe

Plus

To nye donkrafte lanceret

Plus

En overflod af dækmesser

Plus

Den danske NOX-dræber

Plus

Gummi-duo på eftermarkedet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Remus udstødning til ny M5

Franske turbokræfter i Nissan Qashqai

Tillykke til bilhuset Elmer med deres nye bilvaskemaskine

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning og filtrering af svejserøg & slibestøv hos CL Smed

Logistik for e-handlere

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Biltorvet runder 700 biltest

Ny medarbejder søges!

Shell EcoPack sikrer dig nem opfyldning og opbevaring af motorolie

Nyt VW bilindretnings katalog - 64 41 44 18

Solceller i glas - facader og glaspartier

Dansk udviklet it-system sætter en stopper for snyd for op imod 75 milliarder kr.

Nyt Toyota bilindretnings katalog - 64 41 44 18

WEICONLOCK® Anaerobe Lime og Tætningsprodukter

Tjen 240 millioner

Førsteklasses kvalitet siden 1888: Nu med et nyt udseende

Nyt Renault bilindretnings katalog - 64 41 44 18

Nyt Peugeot bilindretnings katalog - 64 41 44 18

Stor erfaring med import af brugte motorer

Nyt Opel bilindretnings katalog - 64 41 44 18

Nyt Nissan bilindretnings katalog - 64 41 44 18

ATE, LUK, Contitech og Ernst reservedele, direkte fra Tyskland

Nyt Mercedes bilindretnings katalog - 64 41 44 18

Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.373