23948sdkhjf

Rattet Rundt med motorsporten

Kort nyt fra motorsportens verden i ind- og udland - se også de selvstændige billedtekster.

Vi får alligevel adgang til streamingtjenesten F1 TV her i Danmark, men foreløbig kun i den lille udgave uden live tv fra Formel 1-løbene, fordi Viasat pt. har rettighederne til det. Denne lille udgave af F1 TV - kaldet F1 TV Access - giver adgang til arkiv tv, holdradioer, overblik over banerne og løbet mv. Lige nu kan man kun se med fra computer. Senere kommer apps til iOS, Android, Apple TV og Android TV. Prisen for F1 TV Access koster godt 20 kroner om måneden, et år for 180 kr. Se formula1.com.Nu lanceres Det ternede flag - DASU’s F1-podcast, hvor Dansk Automobil Sports Union dykker ned i weekendens største F1-nyheder, analyserer løb og give lytterne en bredere forståelse for motorsporten. Podcasten vil også byde på nyt fra andre grene af motorsporten. Man kan høre en teaser til første program på Soundcloud eller iTunes.

Würth Danmark A/S er vild med hurtige biler, og derfor deltager de med en stand på Classic Race Aarhus 25.-27. maj og Copenhagen Historic Grand Prix 4.-5. august. Formålet er at give autoværksteder og andre bilentusiaster gode råd om, hvordan de får deres biler til at stråle og performe maksimalt. Würth tilbyder billetter til sine kunder til fordelagtige priser - læs mere på wuerth.dk/pitstopDen store tyske producent af plastic-komponenter til bilindustrien, Lanxess med 19.200 ansatte, støtter fremadrettet det Köln-baserede universitetsteam Young eMotorsports Cologne Racing Team under mottoet “Engergizing Chemistry". Lanxess forventer, at 80 procent af især alle elbiler i 2025 er i letvægtsplast.Når tusindvis af danskere begiver sig ud på 10 km løberuten ved det storstilede Royal Run i Århus og København 21. maj, vil hybridbilen Toyota C-HR vise vejen - og tiden - når den kører forrest med ur og højttalere monteret på taget. Toyotas engagement i hele Danmarks løbefest i forbindelse med fejringen af Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag sker som led i det partnerskab, Toyota har indgået med Danmarks Idrætsforbund frem til og med OL i 2024 for bl.a. at fremme mobilitet.På Canadian Tyre Motorsport Park (tidligere Mosport Park) er Michael Christensen til start i GT-klassen i Pirelli World Challenge. Michael indtager inden løbet femtepladsen. Se www.world-challenge.com

Læs også: Ferrari sparker F1-boss udAnden runde af Trofeo Lamborghini Europe afvikles på Silverstone. Inden løbet fører Dennis Lind Pro/Am klassen sammen med sin svenske medkører. Frederik Schandorff/Niels Legrange er til start i Pro. Se mere på squadracorse.lamborghini.comTyggegummi blev redningen for Ib Kragh i Anderup El Rally, der blev treer generelt. En sen opbremsning resulterede i et møde med en skrænt, og snart piblede vandet ud af køleren. Men det blev stoppet med tililende tilskueres tyggegummi. Så nu skal Røde Kro Autolakering og Skiltemaleren shine bilen op inden anden afdeling af Yokohama-mesterskabet nordvest for Horsens.En glad og perfekt kørende Kevin Magnussen blev nummer seks i weekendens Formel 1-løb i Barcelona - hvor Kevin, efter eget udsagn, startede fra "poleposition blandt bagtroppen" på syvendepladsen. Han har nu, efter fem grandprixer, lige så mange point som efter 20 løb for Haas sidste år; 19 point. Lewis Hamilton (Mercedes) vandt i Barcelona og udbyggede forspringet ned til Sebastian Vettel (Ferrari). Briten har 95 point, mens tyskeren har 78 point.To andenpladser fik Christian Lundgaard med hjem, da han i weekenden kørte Formula Renault NEC på gadebanen i Pau i Sydfrankrig. Han ramte i fredagens træning autoværnet i sin Formula Renault fra MP Motorsport og manglede derfor værdifulde omgange inden lørdagens kvalifikation. Men Christian viste sit talent og fik pole position. Denne weekend gælder det på Silverstone. Følg Racing for Denmark på Facebook.

Læs også: Dubai kalder: Danskere på vej til 24-timersløbAlt tegner til, at nordjyske Jonas Lynge igen er ham, man skal køre fra, hvis man har mesterskabsambitioner i DS3 Cup. Det står klart efter åbningsløbet, hvor Jonas Lynge vandt begge løb i en dobbeltsejr.Danmarks bedste rallycross-kører Ulrik Linnemann fortsatte i anden runde af EM for Supercar hvor han slap i åbningsløbet. På Circuit Jules Tacheny i Belgien kørte Ulrik over målstregen som nr. seks. Sammenlagt med resultater fra indledende heats og semifinale er nordjyden nu på en samlet tredjeplads i EM. Tobias Daarbak nåede semifinalen i Touring Car-klassen.Alfa Romeo Sauber vil op i Formel 1-feltet og har derfor meddelt, at holdets tekniske direktør Jörg Zander forlader teamet med øjeblikkelig virkning - han blev hentet fra Audi Sport i 2016, hvor han var med til at udvikle Tom Kristensens vinderbiler.Det blev til en hårdt tilkæmpet fjerdeplads for den "danske" Aston Martin i 24-timers løbet på Nürburgring. Marco Sørensen/Nicki Thiim delte bil med Darren Turner og Maxime Martin og kom i mål i et løb, der var suspenderet i en periode grundet regn og tåge. Michael Christensen sluttede som nr. 21 for Porsche.

Læs også: Michelle - næste skridtAnden afdeling af European Le Mans Series kørtes på Monza i Italien. Bedst gik det for Christian Olesen med en syvendeplads i LMP3, mens High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen udgik af LMP 2.Den unge dansker bosat i USA, Benjamin Pedersen, satte sit tydelige aftryk da anden runde af det amerikanske Formel 4 mesterskab blev afviklet på Road Atlanta. Danskeren vandt et af løbene, og blev hhv. nr. 3 og 5 i de to øvrige, hvilket bringer ham i spidsen for mesterskabet. Også Christian Rasmussen var på banen, og startede fra pole position efter en drømmestart på sæsonen i første afdeling. Desværre crashede Christian i første løb, og fik heller ikke points med fra de to andre, men han er stadig godt med i den samlede stilling.Anden runde af BlancPain Asia GT gav Dennis Lind godt udbytte. Sammen med Martin Kodric sluttede holdet på femtepladsen i lørdagens løb, og andenpladsen søndag. Løbet blev kørt i Thailand.På Spa-Francorchamp i Belgien afvikledes tredje runde af Ferrari Challenge Europe. I Pro-klassen fortsatte Nicklas Nielsen sin march mod sejren i Pro-klassen, efter en sejr og en tredjeplads i weekendens to løb.

Læs også: Noter i 6. gearRacing for Denmark-talentet Frederik Vesti stod på startlisten til anden afdeling af det italienske Formel 4 mesterskab, der blev kørt på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig. Frederik sluttede på andenpladsen i lørdagens løb, og dominerede herefter begivenhederne søndag med sejre i begge løb.Anden afdeling af DM for Formel 4 blev afviklet på FDM Jyllandsringen. Casper Pilgaard sejrede i det første af rundens tre løb, mens Casper T. Hansen vandt begge løb søndag. Dermed udbyggede han sin føring i den samlede stilling.Anden afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft kørtes på banen i Wackersdorf 11.-13. maj. Unge Sebastian Øgaard fik karrierens bedste resultat da han vandt den ene af rundens finaler og besatte fjerdepladsen i den anden i klassen OK Junior.

Mere om: Motorsport
Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
Plus

Skrotbiler skal bogføres i Køretøjsregistret

Kom med til kåring af Årets Bil

Plus

Koed varsler internationalisering

Plus

Styrelse giver bilimportør rap over fingrene

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indskærper, at frie værksteders adgang til markedet må ikke hindres.

Manden bag thansen fylder 50 år

Bent Jensen, som også står bag autogrossisten AD Danmark, rundede et halv århundrede mandag 14. januar.

Nyhedsbrev

8.230 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Online Avis Arkiv

Luft-specialist godkendt

Plus

Når bilen lyder forkert

Hvornår er en lyd så anderledes, at man som sælger er nødt til at tage den alvorligt? Sag om spritny Peugeot 208 illustrerer problemet, som viste sig at blive dyr for bilforhandleren.

Plus

Fremtidens Autobranche 2018
Unge skal tunes ind på autobranchen

Ny forening på tværs af frie værksteder, mærkeværksteder, bilimportører og leverandører går i luften med kampagne og sekretariat.

Monroe overtager Öhlins Racing

Opkøbet giver Monroe hurtigere adgang til udvikling af avancerede støddæmper-systemer til fremtidens el- og selvkørende biler.

Hæder til ung Mercedes-mekaniker

Jabbar Hassan fra Mercedes Benz CPH på Amager er netop valgt til Årets Mekanikerlærling.

Problemløser-værktøj får mekanikere til at fløjte

Plus

Dieselgate
300.000 tyskere sagsøger VW

Ingen erstatningssag i Danmark. FDM er tilfreds med aftalen om opdatering af software og udskiftning

Plus

Ny chef for AD Danmark

Michael Ullerup er ansat som chef for AD Danmark A/S. Han skifter fra CAC.

3

Gratis vejhjælp som lokkemad

Danske værksteder tyr til ekstraordinære servicetiltag i jagten på kunderne.

Stifter forlader Euro Car Parts

Plus

Larmende gearkasse gav 25.000 i afslag

Bilejer fik 25.000 kroner i afslag på en spritny Peugeot 208, fordi gearkassen larmede. Sagen vil ikke danne præcedens, mener Peugeots danske importør.

Boys will be boys - nu 75 år

Manden bag den fynske dækvirksomhed Ovethi, Preben Thinggaard, fylder rundt.

Plus

Uvildig test af elbilers batterier på vej

En ny metode fra en dansk arbejdsgruppe kan diagnosticere batteriet uden direkte adgang til batteripakken - yderst vigtigt for brugtmarkedet.

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
Optimisme med omtanke

Force-rapporten om skadesdeles kvalitet underbyggede yderligere SKADs målsætning om at reparere korrekt i en tid, hvor der sker meget på teknologifronten, også i det nye år.

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
En branche under stadig forandring

Plus

Se listen: Her er autobranchens største skatteydere

Autobranchens ni største virksomheder betaler næsten en halv milliard kroner i selskabsskat. Det viser Motor-magasinets udtræk fra de skattelister, som Skattestyrelsen offentliggjorde mandag aften. Se hvem, der betaler mest.

Plus

CarPeople Frederikssund "Bedst til kunder"

Bilister har haft frit spil til at ignorere afgifter

Plus

Når troldmanden fejler

Det var i marts, at...

Det var i januar, at ...

Det var i februar, at...

Ny single fra Sørensen

Kæde vokser på hjemmebane

Konsolidering er nået cylinder-verdenen

Skills-deltagere klar til april

Lavere benzinpriser trækker den danske inflation ned

Stifinder på sporet af nye lærlinge-steder

På Gule Plader
Helårsdækkene vinder frem

Mirakelmiddel klarer træge gearskifter

Rekord for tysk olieproducent

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Originale Mercedes, reservedele, direkte fra Tyskland

Når IT giver værdi:

Forhandlere solgte for 680 mio. kr. i årets nytårskur

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsugeranlæg til produktionshal til frøproduktion

Nu også originale Volvo reservedele, direkte fra Tyskland

Hver sjette henvendelse giver et salg – her er hemmeligheden

Er du træt af plukfejl og spildtid?

Torsdag den 31. januar: Kom til Festival for selvstændige helt gratis

Digitalisering: Video er fremtiden

Ny funktion fordobler trafik fra biltorvet.dk

Fælge til ny Mercedes A-klasse

Dansk Procesventilation har færdiggjort svejserøgsudsugning til mekanisk serviceværksted

Så du kampen?

Vejen til det mest omfattende sensor program til eftermarkedet

Fælge til ny Audi A6

Nyhed: Få de basale bogføringsværktøjer helt gratis med Billy Basic

Behov for plads?

Årets vigtigste weekend slog sidste år

Bilsalg.dk er blevet forstærket med ny Head of Fleet Service

Skal du med helt gratis til Festival for selvstændige i Januar?

Genial løsning midt i WLTP-kaos

Ergonomiske pluk

Kom til BGs Inspirations- & netværksdag

Ingen nedgang i salg trods skift af bilportal

Velkommen til 2019

Send til en kollega

0.185