23948sdkhjf

Finner rykker på bæredygtighed

Nokian får pæne ord med på vejen af blandt andre Dow Jones.

UDLEDNING Alle globale produktionsvirksomheder bruger milliarder af kroner på at forbedre produktbåndene, logistikken og i stigende grad virksomhedernes miljøaftryk. Her er bilbranchen både en synder, men også et sted, hvor der kan rykkes. En af dem, som har postet store summer i at gøre sit klimafodaftryk bedre er den finske producent af dæk, Nokian. Dækfirmaet modtog forleden en udmærkelse i bronze-klasse i kategorien Bilkomponenter i RobecoSAM ’Sustainability Yearbook 2018’. Nokian Tyres har også vundet prisen "Industry Mover", der gives til den virksomhed, som har opnået branchens største forbedring indenfor bæredygtighed i forhold til året før.

Nokian Tyres fremskridt blev allerede bemærket sidste år, da virksomheden forbedrede sin præstation i Dow Jones’ bæredygtighedsvurdering betydeligt, hvilket var næsten dobbelt så højt som branchens gennemsnit og blev vurderet som den mest bæredygtige dækfabrikant i Dow Jones ’Sustainability World Index’.

- Det føles fantastisk at få anerkendelse for vores langsigtede indsats. Sådan tilbagemelding inspirerer os til at fortsætte ad den vej, vi har valgt og opfordrer os til at arbejde endnu hårdere på bæredygtighedsområdet, udtaler Teppo Huovila, der er ansvarlig for bæredygtigheden i Nokian Tyres.

Nokian vi globalt reducere rullemodstanden med syv procent og derved spare 500 millioner kilogram CO2 inden 2020. Målet blev nået i 2017 sammen med målet om at reducere CO2-emissionerne fra produktionen med 20 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219