23948sdkhjf

Leasingmarkedet faldt med ny registreringsafgift

Danskernes lyst til privatleasing forduftede sidst i 2017.

BILER Danmarks nye registreringsafgift fjernede privatbilisternes lyst til leasing i den sidste del af 2017. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som bilforhandlernes, værkstedernes og autolakerernes brancheorganisation, AutoBranchen Danmark, har samlet op.

Dagbladet Politiken afslørede i slutningen af august 2017, at en ny registreringsafgift var på vej. Forhandlingerne blev nærmest ført i pressen, og med ét slag var bilmarkedet usikkert.

Det betød, at andelen af privatleasede biler i forhold til samme periode året før, faldt med 45 procent i oktober, 50 procent i november og 46 procent i december.

Fair vilkår

- Der er ting i den nye registreringsafgift, som ikke er hensigtsmæssige, men det er overordentligt positivt, at der nu er kommet nogenlunde fair konkurrencevilkår på markedet, siger Gitte Seeberg, der er adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Efter et voldsomt dyk i sensommeren kom erhvervsleasing til gengæld tilbage på niveau i årets sidste to måneder.

Samlet for året faldt andelen af leasede biler med to procent. De nye regler for leasingbiler har gjort leasingmarkedet mindre attraktivt blandt private, mens det for virksomhederne allerede i november blev attraktivt igen at lease biler.

Led et knæk

Salget af nye biler led også et knæk - det første i en årrække og formentlig en følge af finanslovsforhandlingerne. Helt op til de lækkede finanslovsforhandlinger havde salgstallene ellers tydet på endnu et rekordstort bilsalg i Danmark.

I alt blev der solgt 221.492 nye biler i Danmark i 2917. Det er 0,4 procent færre end i 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109