23948sdkhjf

Lettere at sælge biler til statslige virksomheder

Bilbranchen DI er forsøgskanin i nyt dynamisk indkøbssystem.

AFTALE Et nyt dynamisk indkøbssystem skal gøre det nemmere for kommunerne at købe ind, og for leverandørerne at byde ind. Bilbranchen er som de første blevet kontaktet af Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) med henblik på at sparre med systemejerne og teste systemet.

Kommunale indkøb i 50 forskellige kategorier skal gøres lettere ved at udvikle et nyt dynamisk indkøbssystem. Systemet gør det bl.a. lettere for kommunerne at skifte mellem leverandører i rammeaftalens periode, og desuden er kravene til leverandørerne ikke lige så strenge som i det nuværende system. Desuden vil forskellige frivillige standardskabeloner gøre processen for leverandørerne betydeligt nemmere.

Bilbranchen blev kontaktet kort før sommerferien af SKI, der nu starter med kategorien "Biler", som skal være skabelon for de øvrige kategorier. Derfor er det også et spændende projekt for Bilbranchen, der har inviteret fire medlemmer til en workshop i slutningen af august måned, hvor man i samarbejde med SKI skal teste det nye system.

Der lægges op til, at egnethedskriterierne for bilforhandlere for at deltage i det nye indkøbssystem vil være en minimumsomsætning på ti millioner kroner, en soliditetsgrad på fem pct. eller mere og tre referencer på levering af fem fabriksnye biler eller mere på én gang.

Det nye dynamiske indkøbssystem forventes at træde i kraft medio december 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101