23948sdkhjf

Partnerskab om skolegrej til lastvognsmekanikere

Syddansk Erhvervsskole i Vejle i stærkt samarbejde med Mercedes-Benz om nyeste teknologi efter tilstrømning af lastvognsmekanikere.

UDDANNELSE Efterspørgslen på faglærte lastvognsmekanikere stiger, og det mærker Syddansk Erhvervsskole i Vejle, der har positioneret sig som landsskole for de største lastvogns- og personvogns på hovedforløbet. Skolen og lastvognsbranchen er derfor gået sammen om at ruste eleverne til fremtiden ved at indgå partnerskaber for at sikre et unikt læringsmiljø, hvor nyeste viden, teknologi og udstyr går hånd i hånd.

Det har senest givet sig udslag i et samarbejde med importøren Mercedes-Benz Danmark A/S og de fire forhandlere Bent Pedersen A/S, P. Christensen A/S, Mercedes-Benz CPH samt Ejner Hessel A/S. Udover en Actros lastvogn har importøren og flere af forhandlerne ydet skolen økonomisk støtte til indkøb af en ny Mercedes-Benz E-klasse 220 CDI personbil med nyeste teknologi på markedet.

- Vi oplever i øjeblikket stor efterspørgsel på lastvognsmekanikere og skal som uddannelsesinstitution sørge for, at vores undervisningsmiljøer er tidssvarende, og at vores udstyr er lig med det, som brancherne efterspørger. Nye lastvogne og personvogne er hammerdyre, og derfor er det særligt vigtigt med partnerskaber af denne karakter, så vi kan uddanne Danmarks dygtigste, dem som brancherne har brug for i fremtiden, siger campuschef Lars Skibdahl fra Syddansk Erhvervsskole.

Jesper Brahm Johansen, HR-chef ved Ejner Hessel A/S, har koordineret partnerskabet mellem Mercedes-Benz og Syddansk Erhvervsskole:

- Vi har en fælles opgave i at uddanne de mest kvalificerede mekanikere. I den sammenhæng er vi både samarbejdspartner til Syddansk Erhvervsskole og Mercedes-Benz forhandler. Det er derfor helt naturligt for os at være i tæt dialog og involvere os i uddannelsesverdenen. Nyeste udstyr og teknologi i Actros lastvognen og E-klasse personbilen, som vi overdrager til skolen, skal ruste skolens elever mest muligt til det arbejde, der venter dem med svendebrevet i hånden, siger Jesper Brahm Johansen. 
 

Lastvognsmekanikere søger til Vejle
Syddansk Erhvervsskole i Vejle har ifølge eget udsagn positioneret sig som landsskole for de største lastvogns- og personvogns mærker på hovedforløbet. Alene på lastvognsuddannelsen tager mere end 70 procent af Danmarks elever deres uddannelse på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Skolen starter således hvert år et Mercedes-hold med 18 elever fra hele landet på uddannelsen, der tager mellem 3-4 år med alt hvad der hører sig til af eftersyn, fejlfinding, samt reparation af også de avancerede elektroniske systemer.

Nyeste teknologi på skolebænken
Foruden en Mercedes-Benz E-klasse 220 CDI personbil med nyeste teknologi på markedet har Mercedes-importøren også hjulpet Syddansk Erhvervsskole med at erhverve en 12 meter lang og funklende ny Actros 2533 LS 6X2/4 F 11 lastvogn med 326 hestekræfter, til en værdi af 1.4 millioner kroner og med ekstraudstyr for 400.000 kroner. Blandt det avancerede udstyr fremhæves:
Trailerdata-display i instrumenthuset
FleetBoard Eco Support
Sporassistent
Bremserørsbrudsikret bremsesystem
Elektrisk standklimaanlæg
Regnsensor inkl. kørelysautomatik
PPC - Gearstrategi m GPSsupport, forbrugsoptimeret
FleetBoard DispoPilot.guide gen. 2
Akseltryksmåler
Bi-Xenon-forlygter
Afstandsregulering
Active Brake Assist 4

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109