23948sdkhjf

Leasingkunder vil have kort leveringstid

Et stigende antal danske firmabilbrugere vælger premium-modeller med meget sikkerhedsudstyr, og så er kort leveringstid også blevet afgørende for valget af bil. Det viser en ny analyse fra LeasePlan Danmark.

FIRMABIL Når danske virksomheder og medarbejdere i dag vælger firmabil, skal den helst være premium, have godt med sikkerhedsudstyr, og så må leveringstiden ikke være for lang. Det viser en ny analyse af de mest populære firmabiler i 2017, som fleet management-virksomheden LeasePlan Danmark netop har gennemført.

Allerede ved afgiftsnedsættelsen i 2015 begyndte flere firmabilsbrugere at rykke en klasse op til premium, og den tendens er forstærket yderligere i 2017. Det illustreres eksempelvis ved, at den luksuriøse Mercedes-Benz E-Klasse har overhalet den i forvejen populære, om end noget mindre, C-Klasse på top 10-listen.

- Vi mærker tydeligt, at flere virksomheder og firmabilbrugere har fået luft i budgettet til en premium-model med en solid udstyrspakke. Der har været øget konkurrence mellem de store spillere i de øvre segmenter, hvilket har hævet bilernes udstyrsniveau og gradvist sænket deres beskatningspriser. Det har betydet, at priserne på premium reelt er faldet over de seneste par år, og det udnytter flere og flere, siger Michael Olsen, adm. direktør hos LeasePlan Danmark, der administrerer flere end 31.000 biler for danske virksomheder og kommuner.

Vil have kort leveringstid
LeasePlan Danmark oplever også, at leveringstiden er et vigtigt parameter, når der skal vælges firmabil:

- Mange af vores kunder vil ikke vente for længe på bilen, og derfor ser de på de modeller, hvor leveringstiden er kort. Den tendens har de største premium-leverandører været gode til at fange, og derfor er leveringstiden på de mest populære firmabiler i segmentet i dag markant lavere end før, forklarer Michael Olsen.

Mange virksomheder har i dag fokus på arbejdsmiljø, også når det gælder firmabiler, hvor sikkerhedsudstyr fortsætter med at blive vigtigere og vigtigere. Særligt adaptiv fartpilot er en populær funktion i mange nye firmabiler, viser LeasePlans analyse:

- Det øgede fokus på sikkerhed er både godt for firmabilisterne og virksomhederne. Det er positivt, fordi bedre sikkerhed i bilerne er afgørende for arbejdsmiljøet og samtidig kan betyde besparelser i form af færre arbejdsskader og reparationer, siger Michael Olsen.

Mercedes-Benz rykker
Øverst på listen over de mest populære firmabiler i 2017 er Volkswagen Passat, der generobrer førstepladsen efter et enkelt år som nummer to. På andenpladsen kommer Mercedes-Benz E-Klasse, der er ny i top 10 foran den mindre C-Klasse, der kommer ind på fjerdepladsen. Sidste års nummer et, Ford Mondeo, dumper ned som nummer tre.

Længere nede af listen finder vi Volkswagen Touran, der springer fire pladser frem til en femteplads. Et spring, der ifølge LeasePlan Danmark skyldes bilens korte leveringstider.

Foruden Mercedes-Benz E-Klasse tæller listen yderligere tre nye top 10-biler, nemlig BMW 4-serie, Opel Astra og Volkswagen Tiguan.

LeasePlan Danmarks analyse viser desuden, at automatgear fortsætter sin fremmarch i 2017, så der nu er automatgear i hele 50-60 pct. af alle nye biler. Dermed er der tale om en kraftig stigning siden 2015 og 2016, hvor der var automatgear i hhv. hver femte og hver tredje nye firmabil.

De mest populære firmabiler

Volkswagen Passat (2)

Mercedes E-Klasse (ny)

Ford Mondeo (1)

Mercedes C-Klasse (3)

Volkswagen Touran (9)

BMW 3-serie (5)

BMW 4-serie (ny)

Opel Astra (ny)

Volkswagen Tiguan (ny)

Skoda Octavia (4)

Listen viser de mest valgte nye firmabiler hos LeasePlan Danmark fra 1. januar til 31. marts 2017. Parentesen angiver, hvilken placering bilerne havde på listen i 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11