23948sdkhjf

Ree sælger Østergaard Biler

Køber er Europcar-koncernen.

BILUDLEJNING Den stenrige Ree-familie sælger efter mindre end fire års ejerskab Østergaard Biler, der er den danske franchisetager for biludlejningskæmpen Europcar.

Køberen er Europcar-koncernen, og ifølge milliardæren Karsten Ree var det nogle meget ivrige bydere, familien sad overfor, skriver Børsen.

- Det er lidt den samme historie som med Den Blå Avis i sin tid, hvor der ringer nogen som absolut gerne vil have det, siger Karsten Ree, som er formand for Østergaard Biler, med henvisning til salget af Den Blå Avis til eBay i 2008.

Prisen er hemmelig, men den danske milliardær understreger, at familien er særdeles godt tilfredse.

Østergaard Biler er Danmarks største biludlejningsselskab, og adskiller sig ifølge Karsten Ree markant fra andre Eurocar-forretninger i Europa ved at fokusere på alle typer biler.

- Derfor var vores virksomhed en godbid for koncernen at få fat i. Europcar er selv meget mere en lufthavnsrelateret butik, og slet ikke så store på nicher, som vi er, siger Karsten Ree.

Købte i diskretion i 2013

I en kvartalsmeddelelse fra den børsnoterede franske koncern, hvor Europcar-ledelsen omtaler det danske opkøb, er det også Østergaard Bilers attraktive og spredte kundeportefølje, der bliver fremhævet.

Karsten Ree købte i al diskretion Østergaard Biler i efteråret 2013 af den islandske fond ALMC for omkring 180 millioner kroner.

De første regnskaber under Rees vinger viste rekordtal, kulminerende med en driftsindtjening på næsten 100 millioner kroner i 2015. Sidste år blev tallene dog halveret, og Karsten Ree lægger ifølge Børsen ikke skjul på, at det nærmere er de tal, man skal kigge på, hvis man skal gætte på en pris.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157