23948sdkhjf

Nyt auktionshus i Vejle starter for fuld musik

Blachmann, Alice Cooper og kongeligt besøg til "Årets Klassikerauktion" med 100 stjerner den 12. maj.

AUKTION Det er godt nok stjernernes gamle biler det handler om, og helt konkret Blachmanns gamle Citroën og Coopers endnu ældre Mustang. Det kongelige islæt er intet mindre end HKH Prins Joachims gamle Lotus.

Men det er altså bilerne der er stjernerne, når auktionshuset hedder Classic Motor Sales og den 12. maj sælger ud af klassiske køretøjer.

Allerede nu kan det to måneder gamle firma fortælle, at auktionen den 12. maj i Vejle bliver årets største af sin art:

- Vi er oppe på 100 tilmeldte køretøjer. Det viser, at vi har set rigtigt med at specialisere os i et område, som ingen andre tager sig af i Danmark, siger Carsten Andersen fra Classic Motor Sales.

Hos Classic Motor Sales brænder de for bilerne, og mens firmaet er nyt, så er personerne bag gamle rotter i branchen. Carsten Andersen har titel af "Car Scout" og har i flere år opsnuset biler til auktioner - for første gang nu til sin egen. Da han luftede tanken om auktioner var brødrene Bo og Stig Windfeld helt med på den: De havde i mange år handlet med klassiske biler på traditionel vis og kunne godt se idéen i at slå det hele sammen i éet bilhus.

- Nu kan vi tilbyde kunder at sælge deres køretøj for dem - men om vi gør det på auktion, online eller på messer er op til os. Hovedsagen er, at kunderne ikke skal bøvle med noget af arbejdet, fortæller Stig Windfeld.

Holder til i My Garage

Det nystartede firma er ikke engang to måneder gammelt, men det store showroom er snart propfyldt, og på auktionsdagen bliver der taget flere lokaler i brug:

- Det kan man vist kun tolke som en god modtagelse af vores koncept, mener Bo Windfeld.

Der er også plads til de store armbevægelser, for firmaet har hjemme i det ligeledes ambitiøse bilhus My Garage i Vejle, hvor også selve auktionen finder sted.

- Vi er rigtigt glade for Classic Motor Sales som partner her i huset, fortæller Lars Bjørnbak, direktør i My Garage.

- De udvider paletten af husets ydelser, og de klassiske biler bidrager til besøg af nye typer bilentusiaster. På auktionsdagen den 12. er huset selvfølgelig åbent, så de besøgende også kan se det hele her.

Nogle biler sælges uden mindstepris, og de dyreste er vurderet til omkring én million kroner: Samlet set løber værdien af bilerne op i 15-20 millioner kroner.

Classic Motor Sales forventer at mange entusiaster vil lægge vejen forbi i deres klassiske biler for at se auktionen. Dem bliver der mange flere af, for firmaet arbejder med et mobilt auktionskoncept under navnet "popup auktioner", hvor den første bliver i august.

Auktionen den 12. maj kører fra kl. 13 til cirka kl. 15, mens eftersyn åbner kl. 10. Adressen er Wittrupvej 1, 7120 Vejle Øst, hvor mange af bilerne allerede kan beses hver dag fra kl. 9-17.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094